skład / składniki
metoda gotowania
najczęściej to jedzenie jest przygotowywane podczas krojenia barana. Tak się złożyło, że przy uboju zwierząt gospodarskich konieczne jest Przetworzenie całego mięsa i podrobów. Ale oczywiście możesz kupić niezbędne składniki i po prostu na bazarze.
tylko z pozoru hasip wydaje się czymś skomplikowanym. W rzeczywistości jego przepis kulinarny jest prosty, podobnie jak prawie wszystkie przepisy kuchni uzbeckiej.
bierzemy mięso i drobno siekamy, prawie do uzyskania gładkości. Ale możesz przejść przez maszynę do mięsa. W ten sam sposób siekamy tłuszcz surowy, płuco i cebulę.
gdy wszystko jest dokładnie wymieszane, dodaj surowy ryż, sól i pieprz do smaku. Radzę nie skąpić szczególnie soli i pieprzu. Bardzo często po ugotowaniu khasip okazuje się przaśny.
w ten sposób nadziewamy jelita jagnięce mielonym mięsem. Po związaniu końca nitką. Po wypełnieniu zawiązujemy drugi koniec nitką. A następnie napełnij zimną wodą i gotuj przez pół godziny.
na gorąco khasip może być podawany jako drugie danie. A na zimno możemy nawet zabrać go w drogę lub na piknik.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Płuca - 92 kcal/100g
- Płuco wieprzowe - 85 kcal/100g
- Płuco wołowe - 92 kcal/100g
- Płuco cielęce - 90 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g
- Gruby brzuch - 897 kcal/100g

