skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapkę z kurczakiem Club? Przygotuj wszystkie produkty potrzebne do kanapki. Opłucz pierś kurczaka i osusz serwetkami. Zamiast szynki można wziąć cienko pokrojone salami, kiełbasę, a nawet wędzony mostek. Jeśli to możliwe, użyj czerwonej cebuli, wygląda bardzo apetycznie w gotowej kanapce, a ponadto ma łagodniejszy smak w przeciwieństwie do cebuli.
Krok 2:
Sól pierś z kurczaka z obu stron i pieprz mieloną papryką.
Krok 3:
Rozgrzej patelnię grillową, wlej bardzo mało oleju roślinnego (dosłownie 1-2 łyżeczki) i smaż pierś na średnim ogniu po obu stronach, aż będzie miękka i będzie miała złoty odcień. Może to zająć od 10 do 15 minut.
Krok 4:
Wyjmij gotowy mostek z patelni i ostudź.
Krok 5:
W tym czasie przygotuj wszystkie pozostałe składniki. W głębokim małym pojemniku wymieszaj musztardę i majonez. Wyczyść cebulę. Umyj pomidora, cebulę i górę lodową, a następnie osusz. Zamiast góry lodowej możesz wziąć liście Romano, szpinaku, sałaty lub frisse.
Krok 6:
Narwij arkusze sałaty arbitralnie niezbyt drobno. Pokrój cebulę i pomidora w cienkie pierścienie.
Krok 7:
Pokrój pierś pod kątem na porcje o grubości około 0,5 cm.
Krok 8:
Chleb Tosterowy podsmaż na suchej patelni grillowej z obu stron.
Krok 9:
Posmaruj chleb odrobiną sosu.
Krok 10:
Ułóż na wierzchu arkusze sałaty i pierś z kurczaka.
Krok 11:
Następnie ułóż krążki cebuli.
Krok 12:
Połóż kolejną kromkę chleba na wierzchu i ponownie posmaruj sosem.
Krok 13:
Dalej jest warstwa szynki (lub kiełbasy).
Krok 14:
Ułóż plastry pomidora na szynce.
Krok 15:
I zrób ser w następnej warstwie.
Krok 16:
Połóż liście sałaty na serze. Posmaruj pozostały chleb sosem.
Krok 17:
Przykryj arkusze sałaty kromką chleba, natłuszczoną stroną do dołu.
Krok 18:
Lekko dociśnij powstałe kanapki.
Krok 19:
Pokrój gotowe kanapki w trójkąty ostrym, cienkim nożem.
Krok 20:
Ciesz się niesamowicie pyszną kanapką z kurczakiem i warzywami!
Sandwich Club można zabrać ze sobą na piknik lub w podróż. Aby to zrobić, zawiń każdy trójkąt w folię, aby kanapki zachowały swój kształt przez długi czas .
smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal / 100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal / 100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g