114 kcal
1 day30 minutes
Przypomina smak mięsa na ognisku z dzieciństwa. Pamiętaj i przygotuj sobie!
164 kcal
40 minutes
Ponad pochwały! Nawet nie ma nic do powiedzenia - musisz spróbować!
325 kcal
2 hours45 minutes
Mocne uczucie wakacji pojawia się po pierwszym kęsie! NashaDasha autor przepisu
434 kcal
1 hour20 minutes
Słodkie placki migdałowe prosto od argentyńskich piekarzy! TaniaSi autor
270 kcal
1 day20 minutes
Pikantna Salsa prosto z kuchni argentyńskiej specjalnie dla ciebie. LUSSIYA
319 kcal
1 hour45 minutes
Bardzo smaczne i przewiewne wypieki z kawałkami owoców! olgaS autor przepisu
275 kcal
1 hour30 minutes
Aromatyczne i delikatne paszteciki mięsne z łatwością staną się daniem dnia!
268 kcal
1 hour35 minutes
Obfite paszteciki nadziewane mielonym mięsem, przyprawami i oliwkami! Empanady
163 kcal
1 hour30 minutes
Bardzo apetyczny, warto spróbować! NashaDasha autor przepisu
144 kcal
1 hour
Rodzaj argentyńskiej zapiekanki z kurczaka. Cóż, bardzo smaczne!
346 kcal
1 hour15 minutes
Aby zrobić coś smaczniejszego, musisz zawinąć to w ciasto i upiec! Domowe
324 kcal
1 hour
Delikatne i bardzo jagodowe ciasto pokochają wszyscy słodycze! Kiedyś mój mąż
201 kcal
40 minutes
Zupa jest chuda, ale bardzo smaczna i pożywna! Nie powiem, że chuda zupa z
339 kcal
45 minutes
Nie możesz zrozumieć, co to jest? Po co rozumieć - gotuj szybko!
176 kcal
1 hour
Prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej! Wziąłem ten przepis kulinarny z programu
295 kcal
3 hours
SOS cytrynowo-koperkowy doskonale podkreśla delikatne mięso kraba! Alisa autor
kuchnia argentyńska
Przed przybyciem Hiszpanów uprawiano tu kukurydzę, ziemniaki, rośliny strączkowe, awokado, pomidory. Więcej dyni. Słynne wypieki to empanady, nadzienia – wszystko, od słodkich po mięsne. Ciasto dla nich ugniata się z mąki pszennej, kukurydzianej lub ryżowej. Z lokalnych owoców przygotowywane są soki, syropy.
Miasta i osady nad rzekami doskonale gotują ryby. Również pieczone na kamieniach.
Centralna kuchnia argentyńska jest podobna do hiszpańskiej i włoskiej, z lokalnym smakiem-kotlet Milanese Milanese, makaron i Pizza, alfajores i tortille. Od Rosjan Argentyńczycy zabrali Oliviera. Nazwa to rosyjska sałatka.
Wybrzeże Argentyny jest bogate w ryby i owoce morza. Przepisy są standardowe-ruszt grillowy lub Asado (rozgrzany do czerwoności bruk).
Na słodko tutaj-znany na całym świecie dulce de leche. Mleko gotowane z cukrem i sodą do kremu karmelowego. Gotuje się przez ponad godzinę przy stałym nadzorze, ale potem jest używany tylko do herbaty i stu innych deserów. Jest pyszne domowe ciasto nadziewane tym argentyńskim skondensowanym mlekiem.