jest suszony. Z suszonymi owocami przygotowywane są Pilawy, Kharcho, kyufta-bozbash, sałatki, ciasta i ciasta, desery. Zamienia się go w dżemy, dżemy, kompoty, Marmolady, Likiery. Pyszne domowe przygotowanie na zimę.
ma dużo pektyny i kwasu, więc w niektórych przepisach zastępuje żelatynę ,aw niektórych & ndash; ocet. Przydatny produkt.
gotowane z mięsem, nadaje potrawie kwaśność, kompensując tłuszcz i zagęszczając sos mięsny. W pilawach odgrywa rolę kwaśnego dodatku o tej samej funkcji.
jest wyśmienita w pieczeniu. Charlotte potrzebuje zwykłych jajek, cukru, mąki i miąższu wyciętego z pestek. Biszkopt Taten (ciasto zmiennokształtne) jest przygotowywany w taki sam sposób jak poprzedni, ale śliwka wiśniowa jest podgrzewana w syropie cukrowym do Karmelu, a następnie zalewana ciastem i pieczona, do podania obracana karmelem. Scon-Pai z tym owocem & ndash; to także świetne domowe danie na herbatę. Ciasto – chrupiące i maślane. Wewnątrz wkładamy surowe pokrojone plasterki, posypujemy cukrem i pieczemy & ndash; otrzymujemy bardzo smaczne, cienkie ciasto z soczystym nadzieniem owocowym w środku. Podajemy z lodami.
śliwka wiśniowa ma kolor krajów południowych i Azji. Dlatego z powodzeniem wplata się w ich przepisy.
325 kcal
4 hours
Jasne pyszne letnie ciasto z galaretką ze śliwki wiśniowej, pokochasz to! To
131 kcal
1 hour40 minutes
Zachwyć swoją rodzinę kolejnym kulinarnym arcydziełem! Milada autor przepisu
180 kcal
1 hour
Pachnący, przyjemny w smaku i delikatny dżem ze śliwki wiśniowej. Śliwka
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Pieczenie
- Ciasta domowe
- Nabiał
- Owoce jagody
- Orzechy
- Słodkie
- Wypieki
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Wanilia
- Skórka
- Masło
- Żelatyna
- Gotowanie
- Żelowanie
- Chłodzenie
- Wypieki z twarogu
- Ciasto ze śmietaną
- Tort bez jajek
- Ciasto twarogowe
- Ciasta bez mastyksu
- Ciasto z orzechami
- Ciasto z galaretką
- Ciasto z ciastkami i twarogiem
- Przepisy na 8 marca
- Dania ze śmietaną
- Twaróg
- Ze śliwki wiśniowej
- Bez jajek
- Wegetarianizm
- Cukier