skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone produkty do przygotowania ciast rybnych. Moja ryba jest zamrożona, lepiej oczywiście wybrać świeżą, ale nie mamy takiej. Lepiej jest natychmiast wlać chleb mlekiem, aby puchł. Świeże zioła-koperek, można zastąpić natką pietruszki lub zrobić mieszankę. Przyprawy można dodawać do woli Inne do smaku.
Krok 2:
Przede wszystkim ryby należy rozmrozić. Można to zrobić, pozostawiając rybę do samodzielnego rozmrożenia lub możesz użyć kuchenki mikrofalowej. Ale w obu przypadkach lepiej nie rozmrażać całkowicie ryby - w ten sposób łatwiej będzie ją wyciąć. Umyj rozmrożoną rybę, usuń głowę, ogon i płetwy. Zmiel rybę, usuwając z niej wszystkie kości. Niektórzy przepuszczają filety z kośćmi przez maszynę do mięsa, a następnie usuwają tylko Kości. Siekam ryby bez kości.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój na ćwiartki. Lekko wyciśnij biały chleb. Przełóż przygotowany filet rybny przez maszynę do mięsa z cebulą i białym chlebem.
Krok 4:
W naczyniu do posiekanej ryby dodaj rozbite surowe jajko, sól i pieprz do smaku, posiekany świeży koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. Niektórzy dodają majonez do mielonej ryby dla soczystości, ale patrząc w przyszłość, powiem, że kotlety bez majonezu są bardzo soczyste.
Krok 5:
Mokrymi rękami uformuj paszteciki z mielonej ryby. Kotlety można smażyć bezpośrednio, można je zwinąć przed smażeniem w mące lub bułce tartej. Obtoczyłam kotlety w bułce tartej.
Krok 6:
Rozgrzej patelnię, wlej trochę oleju roślinnego i ułóż przygotowane kotlety. Na średnim ogniu najpierw usmaż kotlety z jednej strony na złoty kolor, a następnie odwróć każdy kotlet i usmaż z drugiej strony na złoty kolor.
Krok 7:
Gotowe placki rybne podawaj na gorąco. Gotowany ryż, tłuczone ziemniaki lub warzywa nadają się do dekoracji takich kotletów. Danie jest odpowiednie dla dzieci.
proponuję opcję gotowania ciast rybnych smażonych na patelni. Możesz również ugotować takie kotlety całkowicie w piekarniku lub najpierw usmażyć z obu stron, ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować kwaśną śmietaną i upiec.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Witlinek - 72 kcal/100g