skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotujemy udka w osolonej wodzie do miękkości przez 35 minut. Wyjmij z bulionu i ostudź.
Krok 2:
Usuń skórę ze schłodzonego udka, oddziel mięso od kości i pokrój je drobno na włókna.
Krok 3:
Umyj świeże pieczarki i drobno posiekaj. Smażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju roślinnego na dużym ogniu, mieszając przez 3 minuty, dodać trochę soli.
Krok 4:
Twardy ser zetrzyj na tarce z dużymi podziałami.
Krok 5:
Wymieszaj w misce przygotowane do nadzienia: mięso z kurczaka, grzyby i ser.
Krok 6:
Robienie ciasta naleśnikowego. Przesiej mąkę do miski, dodaj sól, wbij jajka, wlej olej roślinny, mleko i gorącą wodę.
Krok 7:
Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Uzyskuje się jednorodne ciasto. Dodatkowo można go przecedzić przez sitko, aby na pewno nie było grudek-zrobiłem to . Ciasto jest gotowe.
Krok 8:
Podgrzej patelnię z niewielkim dodatkiem oleju roślinnego, który wlewa się tylko przed pierwszym naleśnikiem. Gdy patelnia i olej są dobrze rozgrzane, wlej niewielką ilość ciasta na patelnię za pomocą chochli, równomiernie rozprowadzając ją na dnie naczyń. Smażyć przez 20-30 sekund na średnim ogniu.
Krok 9:
Odwróć naleśnik na drugą stronę i smaż ponownie przez 20-30 sekund. Usmaż całe ciasto.
Krok 10:
Dostałem 15 małych naleśników o średnicy 14 centymetrów. jeśli masz więcej patelni,będzie ich mniej.
Krok 11:
Bierzemy naleśnik i kładziemy nadzienie na jednej krawędzi.
Krok 12:
Zwijamy naleśnik.
Krok 13:
Robimy to ze wszystkimi naleśnikami. Schłodzone naleśniki przechowywać w lodówce.
Krok 14:
Przed podaniem naleśniki należy smażyć na maśle przez 1 minutę z każdej strony na średnim ogniu, aż się zrumienią-po prostu ser się rozpuści.
ciasto i nadzienie są przygotowywane po prostu, naleśniki są niesamowicie smaczne i satysfakcjonujące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g