naleśniki z pieczarkami z kurczaka i serem

nadziewane cienkie naleśniki na mleku. Można je podawać ze śmietaną, chociaż można po prostu ze słodką czarną herbatą - moim zdaniem jest to najlepsze połączenie, chociaż smak każdego jest inny. Najważniejsze, przygotuj, a następnie możesz improwizować z podaniem. Z dość szybkiego zestawu produktów uzyskuje się wiele naleśników, którymi można nakarmić 5 osób, jeśli każdy z nich zjada trzy rzeczy. Smacznego!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 13 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 25 % 9 g
215 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotujemy udka w osolonej wodzie do miękkości przez 35 minut. Wyjmij z bulionu i ostudź.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuń skórę ze schłodzonego udka, oddziel mięso od kości i pokrój je drobno na włókna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj świeże pieczarki i drobno posiekaj. Smażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju roślinnego na dużym ogniu, mieszając przez 3 minuty, dodać trochę soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Twardy ser zetrzyj na tarce z dużymi podziałami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj w misce przygotowane do nadzienia: mięso z kurczaka, grzyby i ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Robienie ciasta naleśnikowego. Przesiej mąkę do miski, dodaj sól, wbij jajka, wlej olej roślinny, mleko i gorącą wodę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Uzyskuje się jednorodne ciasto. Dodatkowo można go przecedzić przez sitko, aby na pewno nie było grudek-zrobiłem to . Ciasto jest gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podgrzej patelnię z niewielkim dodatkiem oleju roślinnego, który wlewa się tylko przed pierwszym naleśnikiem. Gdy patelnia i olej są dobrze rozgrzane, wlej niewielką ilość ciasta na patelnię za pomocą chochli, równomiernie rozprowadzając ją na dnie naczyń. Smażyć przez 20-30 sekund na średnim ogniu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Odwróć naleśnik na drugą stronę i smaż ponownie przez 20-30 sekund. Usmaż całe ciasto.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dostałem 15 małych naleśników o średnicy 14 centymetrów. jeśli masz więcej patelni,będzie ich mniej.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Bierzemy naleśnik i kładziemy nadzienie na jednej krawędzi.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zwijamy naleśnik.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Robimy to ze wszystkimi naleśnikami. Schłodzone naleśniki przechowywać w lodówce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przed podaniem naleśniki należy smażyć na maśle przez 1 minutę z każdej strony na średnim ogniu, aż się zrumienią-po prostu ser się rozpuści.

ciasto i nadzienie są przygotowywane po prostu, naleśniki są niesamowicie smaczne i satysfakcjonujące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy