skład / składniki
metoda gotowania
Skórka z cytryny może być już gotowa. Jeśli nie jest gotowy, możesz samodzielnie usunąć skórkę z cytryny. Aby to zrobić, owoc należy dokładnie umyć gorącą wodą i szczotką, aby zmyć wszystkie kompozycje, które zwykle traktują owoce cytrusowe. Następnie cytrynę należy wysuszyć i zetrzeć skórkę na drobnej tarce. Usuwa się wyjątkowo cienką żółtą skórkę bez dotykania białej warstwy.
1. Rodzynki wkładamy do miski, napełniamy zimną wodą. Myjemy, po czym spuszczamy wodę. Ponownie napełnij rodzynki, ale już gorącą wodą. Pozostaw na 10-15 minut. W tym czasie puchnie, staje się miękki.
2. Niskotłuszczowy twarożek rozprowadzamy w osobnej głębokiej misce, tutaj również wlewamy białko. Ubij twaróg z białkiem na jednorodną masę. Można to zrobić za pomocą blendera zanurzeniowego. Możesz również przetrzeć twaróg przez sito, a następnie dodać do niego białko.
3. Rozbij jajko na masę twarogową, rozłóż białka, wlej otręby i wlej olej roślinny. Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
4. Odcedź wodę z rodzynek, połóż ją na ręczniku papierowym, pozwól jej wyschnąć. Nawiasem mówiąc, wodę można spuścić do szklanki i wypić - jest to bardzo przydatne. Włóż suche rodzynki do masy twarogowej wraz ze skórką z cytryny, wymieszaj.
5. Z tej masy formujemy ciasta, smażymy na gorącej patelni po obu stronach. Nie dodajemy oleju podczas smażenia, patelnia powinna być całkowicie sucha. Lepiej wybrać patelnię z grubym dnem i nieprzywierającą powłoką.
podawaj posypane cukrem pudrem i uzupełnione truskawkami w razie potrzeby.
smacznego i produktywnego dnia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Otręby - 165 kcal/100g
- Białko - 375 kcal/100g