kotlety z suma są delikatne

przepyszne kotlety, które z pewnością zachwycą Twoją rodzinę! Placki rybne są bardzo przydatne, ponieważ ryba zawiera wiele przydatnych substancji niezbędnych dla organizmu! Poza tym - w końcu jest również bardzo smaczny! A dzięki dodaniu masła kotlety uzyskuje się o delikatnym smaku
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 13 g
tłuszcze 39 % 12 g
węglowodany 19 % 6 g
188 kcal
IG: 14 / 57 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pierwszym krokiem jest namoczenie kromek chleba w mleku. Możesz wziąć trochę więcej lub trochę mniej chleba, w zależności od smaku i konsystencji kotletów, które lubisz najbardziej. Wziąłem 5 małych plasterków.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    U suma uwalniamy filet. Nie wyrzucamy kości i głowy - będą wspaniałym uchem

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Filety uwalniamy ze skóry i kroimy na duże kawałki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przekręć maszynkę do mięsa razem z chlebem i cebulą

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Okazało się, że to wspaniałe mielone ryby

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostaje tylko sól i dodać masło. Tutaj możesz doprawić ulubionymi przyprawami - na przykład biały pieprz dobrze nadaje się do ciast rybnych

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze ugniataj

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz mokrymi rękami tworzymy kotlety

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Obtaczamy je w bułce tartej

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Oto, jakie mamy piękne kotlety

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego na małym ogniu pod pokrywką na złoty kolor

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Odwróć i smaż również pod pokrywką przez kolejne 5-7 minut

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pyszne delikatne kotlety gotowe

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

ugotuj te kotlety i na pewno ci się spodobają, tak jak ja!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sum gotowany - 196   kcal/100g
  • Sum - 121   kcal/100g
  • Sum świeży - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy