skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Pierwszym krokiem jest namoczenie kromek chleba w mleku. Możesz wziąć trochę więcej lub trochę mniej chleba, w zależności od smaku i konsystencji kotletów, które lubisz najbardziej. Wziąłem 5 małych plasterków.
Krok 3:
U suma uwalniamy filet. Nie wyrzucamy kości i głowy - będą wspaniałym uchem
Krok 4:
Filety uwalniamy ze skóry i kroimy na duże kawałki
Krok 5:
Przekręć maszynkę do mięsa razem z chlebem i cebulą
Krok 6:
Okazało się, że to wspaniałe mielone ryby
Krok 7:
Pozostaje tylko sól i dodać masło. Tutaj możesz doprawić ulubionymi przyprawami - na przykład biały pieprz dobrze nadaje się do ciast rybnych
Krok 8:
Dobrze ugniataj
Krok 9:
Teraz mokrymi rękami tworzymy kotlety
Krok 10:
Obtaczamy je w bułce tartej
Krok 11:
Oto, jakie mamy piękne kotlety
Krok 12:
Smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego na małym ogniu pod pokrywką na złoty kolor
Krok 13:
Odwróć i smaż również pod pokrywką przez kolejne 5-7 minut
Krok 14:
Pyszne delikatne kotlety gotowe
Krok 15:
Smacznego!
ugotuj te kotlety i na pewno ci się spodobają, tak jak ja!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sum gotowany - 196 kcal/100g
- Sum - 121 kcal/100g
- Sum świeży - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g