skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy cukinię, suszymy, kroimy w cienkie, długie paski za pomocą obieraczki do warzyw lub wcieramy w koreańską tarkę do warzyw.
2. Pomidor myjemy pod bieżącą wodą, a następnie wkładamy do pojemnika z wrzącą wodą, trzymamy go przez 1-2 minuty, a następnie przenosimy do pojemnika z lodowatą wodą. Po manipulacjach skóra łatwo się oddziela, miąższ pomidora kroimy w małe kostki.
3. Obierz czosnek, posiekaj, smaż na oleju roślinnym przez 1-2 minuty, dodaj pomidora, smaż na małym ogniu, aż będzie ugotowany.
4. Następnie rozprowadzamy cukinię na patelni, solimy, doprawiamy pieprzem i gotujemy nie dłużej niż 3 minuty. Nie możesz mieszać składników! Ponieważ cukinia jest cięta bardzo cienko, a po wymieszaniu po prostu rozpadnie się i zamieni w owsiankę. Aby temu zapobiec, a danie się nie przypaliło, musisz okresowo potrząsać patelnią.
podaj danie na stole i spróbuj! Bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g