skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj rybę. Mam tilapię, a ponadto filet. Dlatego nie było większych problemów. W innej sytuacji ryba jest czyszczona, wszystkie kości są z niej usuwane. Jednym słowem potrzebujemy fileta, który należy pokroić na kawałki.
Krok 2:
Jednym słowem potrzebujemy fileta, który należy pokroić na kawałki.
Krok 3:
A teraz przejdźmy do" szycia " naszego niezwykłego futra. Myjemy ziemniaki. Naszym zadaniem jest zetrzeć go na grubej tarce.
Krok 4:
Teraz możesz umieścić patelnię lub patelnię na kuchence i podgrzać olej. Posolić ziemniaki, doprawić przyprawami i wrzucić tutaj jajko. Niemal natychmiast zacznie się wydzielać sok. Następnie, przed smażeniem, wyciśnij go!
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj, ale ostrożnie. Przyprawiamy również rybę solą i przyprawami, a następnie zwijamy kawałki w mące.
Krok 6:
A teraz, uwaga, bierzemy masę ziemniaczaną, wyciskając z niej nadmiar wilgoci i" nakładamy " ją na kawałki ryby. Konieczne jest wygładzenie go ręką, nadając mu kształt.
Krok 7:
Jeśli olej się rozgrzeje, włóż do niego nasze puste miejsca. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Krok 8:
Silny ogień tylko na początku, potem mały, aby ryba się ugotowała. I jest smażona!
i więcej porad
możesz wziąć dowolną rybę do tego przepisu. Podoba mi się Tilapia – idealna do tych celów, ponieważ jej miąższ jest soczysty i delikatny. A jego specyficzny smak można ukryć, przykrywając przyprawami.
nie możesz ciąć ryby, jeśli tusza jest mała i tej samej wielkości.
ponieważ ziemniaki mają tendencję do czernienia w powietrzu, staramy się zakończyć wszystko tak szybko, jak to możliwe.
lepsze kawałki o tej samej grubości i-cieńsze, aby nie trzeba było długo smażyć.
zaczynamy smażyć na dużym ogniu, a gdy tylko wierzch się zarumieni, zmniejszamy i smażymy bliżej małego ognia, wtedy wszystko jest dobrze usmażone.
dodając ryby i futro, uważaj, aby nie przesadzić z solą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g