ryba w futrze

delikatna ryba w chrupiącym futrze stanie się Twoim ulubionym daniem. Spróbuj gotować, ponieważ przepis nie jest skomplikowany, ale szybki i interesujący. Fajnie, że to danie z serii "dwa w jednym". To znaczy ryba i przystawka. Na wyjściu otrzymujemy coś w rodzaju soczystej i delikatnej placki ziemniaczanej wypełnionej rybą z chrupiącą skórką. Nie tylko dorośli będą zachwyceni, ale także dzieci. Nie wiedzą, że pod tak kuszącą skórką kryje się tak zdrowa dla nich ryba, której nie zawsze lubią jeść! Podawaj ze śmietaną, majonezem, keczupem i dowolnym sosem, który lubisz ty i twój domowy.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 9 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 33 % 9 g
157 kcal
IG: 89 / 0 / 11

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj rybę. Mam tilapię, a ponadto filet. Dlatego nie było większych problemów. W innej sytuacji ryba jest czyszczona, wszystkie kości są z niej usuwane. Jednym słowem potrzebujemy fileta, który należy pokroić na kawałki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jednym słowem potrzebujemy fileta, który należy pokroić na kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    A teraz przejdźmy do" szycia " naszego niezwykłego futra. Myjemy ziemniaki. Naszym zadaniem jest zetrzeć go na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz możesz umieścić patelnię lub patelnię na kuchence i podgrzać olej. Posolić ziemniaki, doprawić przyprawami i wrzucić tutaj jajko. Niemal natychmiast zacznie się wydzielać sok. Następnie, przed smażeniem, wyciśnij go!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dobrze wymieszaj, ale ostrożnie. Przyprawiamy również rybę solą i przyprawami, a następnie zwijamy kawałki w mące.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A teraz, uwaga, bierzemy masę ziemniaczaną, wyciskając z niej nadmiar wilgoci i" nakładamy " ją na kawałki ryby. Konieczne jest wygładzenie go ręką, nadając mu kształt.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jeśli olej się rozgrzeje, włóż do niego nasze puste miejsca. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Silny ogień tylko na początku, potem mały, aby ryba się ugotowała. I jest smażona!

i więcej porad

możesz wziąć dowolną rybę do tego przepisu. Podoba mi się Tilapia – idealna do tych celów, ponieważ jej miąższ jest soczysty i delikatny. A jego specyficzny smak można ukryć, przykrywając przyprawami.

nie możesz ciąć ryby, jeśli tusza jest mała i tej samej wielkości.
ponieważ ziemniaki mają tendencję do czernienia w powietrzu, staramy się zakończyć wszystko tak szybko, jak to możliwe.

lepsze kawałki o tej samej grubości i-cieńsze, aby nie trzeba było długo smażyć.

zaczynamy smażyć na dużym ogniu, a gdy tylko wierzch się zarumieni, zmniejszamy i smażymy bliżej małego ognia, wtedy wszystko jest dobrze usmażone.

dodając ryby i futro, uważaj, aby nie przesadzić z solą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g

Podobne przepisy