skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ten przepis dotyczy bardzo smacznego dania. Z niego dowiesz się, jak gotować wołowinę w słodkim sosie. Na początek weźmy wszystkie produkty, których potrzebujemy na liście.
Krok 2:
Zaczynamy od zalania suszonych śliwek i suszonych moreli zimną wodą i pozostawienia ich na godzinę do namoczenia. Po tym czasie spuść wodę i osusz jagody nagromadzoną wodą ręcznikiem papierowym.
Krok 3:
Teraz pokrój suszone owoce na małe, podłużne kawałki.
Krok 4:
Następnie bierzemy słodką paprykę, myjemy ją, obieramy z nasion i kroimy w cienkie paski. Pietruszka jest również myta, suszona i drobno posiekana nożem. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.
Krok 5:
Następnie bierzemy wstępnie umytą i wysuszoną miazgę wołową i kroimy ją na porcje. Teraz pokonaj go trochę, natrzyj solą i pieprzem według własnych upodobań.
Krok 6:
Następnie rozłóż przygotowane mięso na gorącej patelni z dodatkiem oleju roślinnego, wlej do niego cebulę.
Krok 7:
Przy ciągłym mieszaniu smażyć mięso na średnim ogniu, aż powstanie złota skorupa, cebula w tym czasie będzie dobrze przyprawiona.
Krok 8:
Następnie przenieś gotowe mięso i cebulę do przygotowanej brytfanny, dodaj suszone śliwki, suszone morele, paprykę. Wlej całą tę masę świeżo wyciśniętym sokiem jabłkowym i gotuj na małym ogniu pod pokrywką przez około godzinę.
Krok 9:
Nasze danie jest gotowe!
Krok 10:
Smacznego!
bardzo lubię dania z wołowiny, zwłaszcza w połączeniu z warzywami, jak w tej wersji. Jeśli jest odpowiednio ugotowany, mięso okazuje się dość smaczne i nie twarde. To mięso jest uważane za chude, ponieważ w przeciwieństwie do wieprzowiny nie jest całkowicie tłuste. Biorąc pod uwagę ten fakt, jest idealny dla tych, którzy liczą kalorie i monitorują swoją wagę. Gulasz wołowy można podawać z jakimś dodatkiem lub po prostu, ponieważ warzywa służą już jako dodatek. Ale czasami podaję do niej gotowany ryż - też okazuje się pyszny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g