skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do miski. Konieczne jest przesiewanie mąki, aby pozbyć się grudek, nasycić ją tlenem. Tutaj dodajemy szybko działające suche drożdże i szczyptę soli. Mieszać.
2. Wlej ciepłą wodę do suchych składników. Zagnieść miękkie ciasto natychmiast w misce, a następnie na powierzchni roboczej. Ciasto zwijamy w kulkę, wysyłamy do miski. Przykryj ręcznikiem, pozostaw do wyrośnięcia na godzinę.
3. W międzyczasie mój filet z kurczaka, wysusz go. Kroimy na kawałki, takie jak kotlety. Kawałki nie powinny być duże, o grubości około 1 centymetra.
4. Rozbij jajko do miski, dodaj sól. Wymieszaj widelcem. Wlej bułkę tartą do osobnej miski. Wlej olej roślinny na patelnię, Wyślij do ognia.
5. Posyp każdy kawałek mięsa czarnym pieprzem i papryką. Następnie zanurzamy go w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Smażyć na oleju roślinnym po obu stronach, aż się zarumienią.
6. Ciasto pasowało. Rozłóż go na posypanej mąką powierzchni roboczej. Dzielimy na 10 części. Rozwałkuj każdą część w okrągłą tortillę i pozostaw je ponownie do wyrośnięcia.
7. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, umieść na niej ciastka. Wysyłamy do piekarnika. Piec przez 12-15 minut.
8. Wyjmujemy pita z piekarnika. Niech trochę ostygnie. Następnie pokrój każdą pitę wzdłuż na dwie części, ale nie do końca. Powinien otwierać się jak pudełko.
9. Ogórek i pomidor. Suszymy. Pokrój w cienkie koła. Umyj liście sałaty i szpinak, osusz ręcznikami papierowymi. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy. Następnie pokrój pieprz wzdłuż na kliny. Twardy ser kroimy cienko.
10. Wnętrze pity cienko pokrywamy keczupem. Rozłóż liście sałaty, ser, mięso z kurczaka, plasterki pomidora i ogórka, kawałki pieprzu. Przykryj szpinakiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g