naleśniki z Manny
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw musisz wymieszać cukier, sól i semolinę.
2. Dodaj jajka kurze, ubij mikserem, aż będą gładkie. Pozostaw masę na 5-7 minut.
3. Następnie wlej przesianą mąkę.
4. Na koniec dodaj mleko i olej roślinny. Wymieszać.
5. Wlej wymaganą ilość ciasta na rozgrzaną patelnię. Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawaj na stole w ciepłej formie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g