skład / składniki
metoda gotowania
1. Kawałek wołowiny myjemy pod bieżącą wodą. Suszymy ręcznikami papierowymi, a następnie kroimy w kostkę. Jeśli jest tłuszcz, lepiej go przyciąć. Przygotowane mięso przepuszczamy przez maszynę do mięsa.
2. Paprykę oczyszczamy z nasion, usuwamy łodygę. Dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Następnie pokrój paprykę w średnią kostkę.
3. Obierz cebulę z łuski, pokrój w małe kostki. Moje rodzynki w zimnej wodzie. Następnie wlej rodzynki gorącą wodą, pozostaw na 15 minut. Po określonym czasie spuść wodę, wysusz rodzynki na papierowych ręcznikach.
4. Rozłóż masło na patelni, wyślij na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, włóż do niego pieprz i cebulę.
5. Smażyć paprykę i cebulę na maśle, aż cebula stanie się przezroczysta, a papryka miękka. Około 7 minut.
6. Włóż mieloną wołowinę na patelnię, sól i pieprz do smaku. Smażyć mieszając przez 5-7 minut, a następnie zdjąć patelnię z ognia.
7. Ser szwajcarski kroimy w cienkie plasterki. Rozłóż paski sera na tortilli. Następnie rozłóż mięso mielone z warzywami, posyp rodzynkami. Tortille owijamy kopertą.
8. Wlej olej roślinny na patelnię, Wyślij do ognia. Gdy olej się rozgrzeje, rozłóż półfabrykaty na patelni. Smażyć na złoty złoty kolor. Każda strona zajmie około 5 minut.
dla przeciwników smażonych przekąsek istnieje dobra alternatywa. Chimichanga może być posmarowana roztopionym masłem i pieczona w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, aż stanie się złocista, chrupiąca.
Gorąca meksykańska przekąska jest gotowa! Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tortilla - 286 kcal/100g