skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mieszankę z grzybami i kapustą? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz użyć dowolnych grzybów-zwykłych pieczarek lub grzybów leśnych. Ale Las musi być najpierw ugotowany. Będę gotować z pieczarkami. Obierz cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę. Pieczarki opłucz i pokrój w duże plasterki. Podsmaż pokrojone grzyby z połową posiekanej cebuli, aż grzyby się ugotują. Zajmie to około 7-10 minut. Pieczarki gotują się bardzo szybko.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce i smaż z pozostałą cebulą na innej patelni przez 3-4 minuty.
Krok 4:
Dodaj sok pomidorowy do marchewki i gotuj wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 5:
W tym czasie posiekaj te kapustę i pamiętaj ją trochę rękami, aby była bardziej miękka.
Krok 6:
Na patelni do marchewki dodaj kapustę, wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod pokrywką przez około 15-20 minut. Kapusta powinna stać się miękka.
Krok 7:
Podczas duszenia kapusta zmniejszy swoją objętość. Dodaj smażone pieczarki do kapusty. Do smaku dodaj trochę soli i przyprawy. Mieszaj i podgrzewaj wszystko razem przez 3-4 minuty.
Krok 8:
Solanka z grzybami i kapustą jest gotowa! Bardzo smaczne na gorąco! Smacznego!
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
możesz w prosty sposób sprawdzić, czy olej rozgrzał się wystarczająco dobrze na patelni. Zanurz w nim drewnianą szpatułkę. Jeśli wokół niego zgromadzą się bąbelki, możesz rozpocząć proces smażenia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g