wieprzowina z grilla
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój mięso w poprzek włókien o grubości około 1,5 cm.
obierz pomidory i paprykę, usuń nasiona i posiekaj. Następnie przepuść warzywa przez blender.
napełnij mięso posiekanymi warzywami i pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu. Odwróć raz podczas procesu marynowania.
rozpal węgle w grillu lub grillu z rusztem. Poczekaj, aż płomienie znikną, a węgle staną się białawe. Ułóż mięso na ruszcie.
gotuj, obracając od czasu do czasu, aż wieprzowina będzie gotowa. Upewnij się, że mięso się nie pali, ale nie susz mięsa. Przezroczysty sok powinien wypływać z niego podczas przekłuwania.
podawaj na gorąco, najlepszym dodatkiem do takiej wieprzowiny jest sałatka warzywna lub grillowane warzywa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g