wieprzowina z grilla

delikatny smak tego dania jest po prostu szalony! Wieprzowina z grilla według tego przepisu jest miękka, soczysta i bardzo smaczna.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 4 % 1 g
192 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

pokrój mięso w poprzek włókien o grubości około 1,5 cm.

obierz pomidory i paprykę, usuń nasiona i posiekaj. Następnie przepuść warzywa przez blender.
napełnij mięso posiekanymi warzywami i pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu. Odwróć raz podczas procesu marynowania.
rozpal węgle w grillu lub grillu z rusztem. Poczekaj, aż płomienie znikną, a węgle staną się białawe. Ułóż mięso na ruszcie.
gotuj, obracając od czasu do czasu, aż wieprzowina będzie gotowa. Upewnij się, że mięso się nie pali, ale nie susz mięsa. Przezroczysty sok powinien wypływać z niego podczas przekłuwania.
podawaj na gorąco, najlepszym dodatkiem do takiej wieprzowiny jest sałatka warzywna lub grillowane warzywa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy