Brtuch

Łatwe repetytorium kuchni kaukaskiej, spróbuj! Jest pyszny)
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 18 g
tłuszcze 59 % 29 g
węglowodany 4 % 2 g
337 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

ser można wziąć dowolną, ale tylko twardą odmianę. Pocieramy go. Warzywa-koperek, pietruszkę, kolendrę i cebulę dokładnie spłukujemy zimną wodą. Następnie potrząśnij wiązkami umytej zieleni nad zlewem, aby usunąć nadmiar wilgoci. Rozłóż warzywa na desce do krojenia i bardzo drobno posiekaj.
podpalamy patelnię. Wlej tam trochę oleju roślinnego. Bierzemy ormiański chleb pita, dzielimy go na pół, a następnie rozprowadzamy zielenie na każdej części chleba pita. Następnie posyp zieleninę startym serem. Zawiń bułkę pita, zginając krawędzie. Kładziemy go na rozgrzanej patelni i smażymy ze wszystkich stron. Smaż każdą stronę przez około minutę. Powinno być sześć brtuch.
połóż gotowe brtuci na talerzu i podawaj. Najlepiej spożywać to danie na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy