pieczarki pieczone w boczku w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Moje pieczarki, za pomocą noża oddzielamy nogi od czapek, kroimy je drobno.
2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.
3. Dodaj posiekane udka pieczarek do smażonej cebuli, smaż przez 5-7 minut, zdejmij z ognia.
4. Koperek, siekamy nożem, rozprowadzamy do opiekania, dodajemy tutaj ser śmietankowy, trochę solimy, mieszamy.
5. Czapki grzybowe wypełniamy przygotowanym nadzieniem, następnie owijamy paskiem boczku i umieszczamy w naczyniu do pieczenia.
6. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 30 minut.
podawaj na gorąco, dekorując zielenią według uznania.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g