Wołowina z grzybami w sosie śmietanowym

Delikatna wołowina w połączeniu z grzybami w aromatycznym kremowym sosie. Wołowina z grzybami w sosie-przepis z kategorii szybki, prosty, smaczny. Mięso według tego przepisu jest niezwykle delikatne. To danie uzupełni każdą przystawkę do wspólnego rodzinnego obiadu. Możesz podawać z prawie każdym napojem, zarówno alkoholem,jak i niezbyt.
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 13 g
tłuszcze 46 % 13 g
węglowodany 7 % 2 g
191 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wołowinę z grzybami w sosie śmietanowym? Niezbędne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wołowinę na dowolne kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż na lekko złoty kolor ze wszystkich stron, Zajęło mi to około 15-20 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieczarki grubo pokrój, pokroiłem na 4 części, nie były duże

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smaż grzyby na osobnej patelni na oleju roślinnym przez około 5 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W międzyczasie pokrój cebulę w cienkie ćwiartki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 5 minutach dodaj cebulę do grzybów i smaż wszystko razem przez około 7-9 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj pieczarki z cebulą do smażonej wołowiny, gotuj wszystko razem przez około 5 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej śmietanę na patelnię i gotuj wszystko razem pod przykryciem przez około 20 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasza aromatyczna wołowina z grzybami jest gotowa

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj każdy. Smacznego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?" 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal / 100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy