domowe kiełbasy

to bardzo smaczne i delikatne kiełbaski, które wielu lubi.
Krystyna MiliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 8 % 2 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek przygotujemy niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filet z indyka na małe kawałki i dodaj do miski blendera.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmielić Promień i dodać do mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wbij tam jedno jajko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj masło, mleko, sól, pieprz i przyprawy do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubij wszystko blenderem, aż będzie gładkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przejdźmy do tworzenia sardelek. Na małym kawałku folii spożywczej rozłóż mięso mielone na 1,5 łyżki.łyżki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie zawiń i mocno skręć końce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie gotuj kiełbaski w osolonej wodzie z liściem laurowym i pieprzem. Gotuj przez 15 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie na rozgrzanej patelni z olejem słonecznikowym rozłóż obrane kiełbaski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I smaż je na złoty kolor.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Połóż kiełbaski na talerzu i podawaj na gorąco. Domowe kiełbaski są gotowe. Smacznego!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal / 100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy