domowe kiełbasy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotujemy niezbędne składniki.
Krok 2:
Pokrój filet z indyka na małe kawałki i dodaj do miski blendera.
Krok 3:
Zmielić Promień i dodać do mięsa.
Krok 4:
Wbij tam jedno jajko.
Krok 5:
Dodaj masło, mleko, sól, pieprz i przyprawy do smaku.
Krok 6:
Ubij wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
Krok 7:
Przejdźmy do tworzenia sardelek. Na małym kawałku folii spożywczej rozłóż mięso mielone na 1,5 łyżki.łyżki.
Krok 8:
Następnie zawiń i mocno skręć końce.
Krok 9:
Następnie gotuj kiełbaski w osolonej wodzie z liściem laurowym i pieprzem. Gotuj przez 15 minut.
Krok 10:
Następnie na rozgrzanej patelni z olejem słonecznikowym rozłóż obrane kiełbaski.
Krok 11:
I smaż je na złoty kolor.
Krok 12:
Połóż kiełbaski na talerzu i podawaj na gorąco. Domowe kiełbaski są gotowe. Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal / 100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g