placki wątrobowe z marchewką i kaszą manną
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
gotowanie zajmuje minimum czasu:
- za pomocą maszynki do mięsa posiekaj wątrobę, cebulę i gotowaną marchewkę;
- dodaj semolinę do powstałej mieszanki, wymieszaj i pozostaw na 30 minut, aby semolina pęczniała;
- dodaj jajko, sól, wprowadź mąkę;
- na patelni rozgrzej olej roślinny i użyj łyżki stołowej, aby rozłożyć ciasto na patelni;
- smaż przez 3 minuty z każdej strony, połóż rumiane naleśniki na naczyniu.
naleśniki z wątroby można podawać jako niezależne danie, doprawione kwaśną śmietaną i ziołami! Jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowina - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g