skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić francuskie mięso z ananasami w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Weź wieprzowinę, jeśli to możliwe, z miękkich i niezbyt tłustych części-polędwicy, karbonady, szynki. Oliwki do woli. Każdy ser jest odpowiedni-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę i dobrze wysusz. Pokrój go na porcje o grubości centymetra. Pokonaj każdy kawałek po obu stronach.
Krok 3:
Wyłóż blachę do pieczenia lub naczynie do pieczenia papierem do pieczenia lub folią. Ułóż przygotowane porcje wieprzowiny na papierze. Sól i pieprz z każdej strony.
Krok 4:
Posmaruj każdy kawałek majonezem.
Krok 5:
Cebulę obrać, pokroić w pierścienie (lub losowo) i ułożyć po jednym pierścieniu na każdym kawałku mięsa.
Krok 6:
Umieść pierścień ananasa na wierzchu cebuli, umieść oliwkę na pustym środku.
Krok 7:
Posyp równomiernie każdy kawałek startym na grubej tarce serem. Umieść formę z mięsem w piekarniku nagrzanym do 180°C na 30-40 minut. Danie na wierzchu powinno się zrumienić. Dokładny czas będzie zależeć od funkcji piekarnika.
Krok 8:
Gotowe Francuskie mięso z ananasami podawaj na gorąco. Frytki, tłuczone ziemniaki lub warzywa nadają się do dekoracji. Na świątecznym stole będzie dobrze harmonizować z wytrawnym białym winem. Smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g