nadziewane bułki naleśnikowe

oryginalny, piękny, na co dzień i na wakacje! Nadziewane bułki naleśnikowe to przepis na prostą, ale efektowną przekąskę. Nadzienie jest podobne do ulubionego japońskiego Dania wszystkich i zawija się je w tradycyjne rosyjskie naleśniki. Połączenie nie jest zwykłe, ale bardzo smaczne!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 31 % 11 g
180 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić nadziewane bułki naleśnikowe? Przygotuj jedzenie. Przede wszystkim na naleśniki. Mleko nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, jaja kategorii C1, bezwonny olej roślinny, rafinowany. Skrobia ziemniaczana, jest potrzebna, aby naleśniki były bardziej elastyczne i nie pękały podczas zwijania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wbij jajka do miski, dodaj cukier i sól. Ubij je trzepaczką, aż będą gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podgrzej mleko, aż będzie ciepłe — mąka lepiej rozprowadzi się w ciepłym płynie. Wlej połowę całej ilości mleka do masy jajecznej i wymieszaj trzepaczką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę i skrobię. Ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zacznij wsypywać mąkę partiami do mieszanki jajeczno-mlecznej, dobrze zagniatając trzepaczką po każdym dodaniu. Powinno być gładkie ciasto bez grudek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej pozostałą połowę mleka, wymieszaj. Na koniec dodaj łyżkę oleju roślinnego. Pomoże to uniknąć przyklejania się naleśników podczas smażenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej patelnię naleśnikową na dużym ogniu(moja jest nieprzywierająca). Nasmaruj go kroplą bezwonnego oleju roślinnego. Za pomocą chochli wlej ciasto na środek patelni i obracając je w kółko, rozprowadź równomiernie na całym dnie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smaż naleśnik, aż się zarumieni, a następnie odwróć na drugą stronę i smaż na złoty kolor. Wyjmij gotowy naleśnik na talerz. Smażyć w ten sposób naleśniki z całego ciasta. Nie musisz już smarować patelni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Z tej ilości ciasta dostałem 11 naleśników d18cm. Gotowe naleśniki całkowicie ostudzić.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przygotuj produkty do nadzienia. Użyję lekko solonego łososia, ogórka i serka śmietankowego. Możesz również dodać awokado, kawior, dowolną czerwoną rybę, warzywa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Umyj ogórek, odetnij końcówki. Skóra, jeśli nie jest szorstka, nie jest uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć. Pokrój ogórek w cienkie, długie paski

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój łososia (lub inną czerwoną rybę) w paski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Weź naleśnik i posmaruj go cienką warstwą serka śmietankowego, pozostawiając trochę miejsca na jednej krawędzi. Odpowiedni jest ser taki jak Almette, Cremette, Violette. Jeśli używasz zieleni, posyp ją serem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Połóż paski ogórka i ryby (lub inne składniki nadzienia) bliżej całkowicie nasmarowanej krawędzi naleśnika. Jeśli długość ogórka lub ryby nie wystarcza na całą szerokość, uzupełnij je innymi kawałkami, aby nadzienie przebiegało od krawędzi do krawędzi.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zwiń naleśnik w bułkę.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Nadziewaj w ten sposób wszystkie naleśniki. Włóż je do lodówki na godzinę — wygodniej będzie je ciąć.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Pokrój naleśniki na bułki o szerokości około 3 cm.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Połóż je na talerzu. Dla wygody możesz przymocować każdą rolkę wykałaczką lub szpikulcem. Podawaj bułki do stołu, możesz ozdobić je zielenią. Smacznego!

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal / 100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal / 100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy