nadziewany makaron na patelni

rozpieszczaj swoją rodzinę pysznym daniem z makaronu! Nadziewany makaron na patelni to świetny obiad dla całej rodziny. Mięso mielone do gotowania można wziąć czysto wieprzowe lub czysto drobiowe w razie potrzeby. Danie jest samowystarczalne, obficie polane sosem, więc nie musisz go niczego uzupełniać.
AnkdashAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 10 % 2 g
126 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Moja pierś z kurczaka, oddzielona od kości, przepuszczona przez maszynę do mięsa, zmieszana z mieloną wieprzowiną, solą i pieprzem do smaku. Wypełnij muszle powstałym mięsem mielonym.

2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w kostkę, marchewkę w cienkie paski. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Smażyć warzywa na oleju roślinnym do połowy ugotowane.

3. Wlej przegotowaną wodę do warzyw, dodaj śmietanę i koncentrat pomidorowy, zagotuj.

4. Włóż nadziewany makaron do sosu, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 15-20 minut.

5. Trzy twarde sery na tarce, rozłóż na gotowym makaronie, trzymaj w ogniu przez kolejne 5 minut.

podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy