szaszłyki ze smalcem i ziemniakami

Szybki, obfity kebab z potraw, które zawsze masz pod ręką! Jak dobrze jest wyjść z rodziną na zewnątrz po zimie-natura ożywa, a dusza natychmiast staje się ciepła) w tym czasie kebaby są tym, co zalecił lekarz! Ale co zrobić, jeśli już chcesz jeść? Oferuję szybką wersję grilla z prostych produktów, które każdy prawdopodobnie ma! I podczas gotowania mięsa-ten Kebab będzie gotowy
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 80 % 45 g
węglowodany 16 % 9 g
439 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kebab ze smalcem na grillu? Ziemniaki należy najpierw dobrze umyć-myłem metalowym skrobakiem, ponieważ będą gotowane w skórce. Do takiego grilla idealne są młode ziemniaki - gotują się szybciej. I możesz na przykład zamiast ziemniaków wziąć czarny chleb w plasterkach - będzie jeszcze szybciej i otrzymasz grzanki ze smalcem)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój smalec na talerze

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki w kółko. Grubość cięcia zależy od twojego pragnienia - im cieńszy , tym szybciej będzie gotowy!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, pieprz ziemniaki, wymieszaj. Mój tłuszcz jest słony - nie musisz nic z tym robić. Jeśli wziąłeś świeży tłuszcz, to, podobnie jak ziemniaki, sól, pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cóż, to wszystko - przygotowanie zajęło tylko 5-7 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nawlecz smalec na szaszłyki, naprzemiennie z ziemniakami. Zrobiłem odwrotnie, ale musisz zacząć i zakończyć smalcem - mówię to już z doświadczenia) nie warto też mocno naciskać na siebie - ziemniaki mogą się nie smażyć

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotuj na grillu, aż ziemniaki będą gotowe, przekręć szpikulec, aby smalec z ziemniakami był równomiernie smażony ze wszystkich stron

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A teraz mięso jest gotowe, ale nadal musi się smażyć, a nasz kebab ze smalcem jest prawie gotowy)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Szaszłyki ze smalcem są gotowe! Najbardziej głodni mogą już próbować! Smacznego!

ten przepis to prawdziwy ratunek w naturze! Obfite, smaczne, szybkie! Czego jeszcze potrzebujesz? Spróbuj!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy