skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do przygotowania sałatki Eralash. Możesz wziąć surowe buraki i po prostu zetrzeć je, mieszając z posiekanym czosnkiem. I możesz kupić gotowe marchewki i buraki po koreańsku. Przygotowałem je dzień wcześniej. Mięso na sałatkę można gotować do miękkości lub świeże surowe, a następnie smażyć w głębokim tłuszczu. Chciałem tylko usmażyć mięso, ale biorąc pod uwagę intensywne ciepło, doprowadziłem je do wrzenia w rondlu w wodzie, gotowałem przez około 20 minut, a następnie usmażę
Krok 2:
Pokrój mięso w paski, posiekaj warzywa, pokrój cebulę w pierścienie.
Krok 3:
Posiekaj kapustę, pokrój ziemniaki w paski. Następnie posyp ziemniaki niewielką ilością skrobi lub trzymaj w zimnej wodzie. Wtedy nie skleja się podczas smażenia i będzie bardziej równomiernie zarumieniony.
Krok 4:
W misce wymieszaj kapustę z ziołami, sól do smaku.
Krok 5:
Bierzemy Wok (kocioł lub głęboką patelnię), smażymy ziemniaki partiami, solą każdą z nich (mam 3 porcje) w głębokim tłuszczu na złoty kolor, od czasu do czasu obracając łopatką.
Krok 6:
Teraz smaż mięso w woku na złoty kolor. Możesz pieprzyć mięso, sól, doprawić przyprawami do mięsa.
Krok 7:
Następnie smażyć na złoty kolor krążka cebuli w głębokim tłuszczu.
Krok 8:
Następnie umieść smażone w głębokim tłuszczu ziemniaki i mięso zmieszane z cebulą na serwetkach w osobnych pojemnikach, aby nadmiar tłuszczu zniknął.
Krok 9:
Teraz kładziemy naszą sałatkę na dużym naczyniu w sektorach: koreańska marchewka, frytki, buraki, kapusta. Na środku sałatki kładziemy mięso. Udekoruj sałatkę majonezem. I ostatni szlif-ozdobiłem go czerwoną porzeczką. To wszystko, Jeralash jest gotowy! Wkładamy go do lodówki, aby schłodzić na godzinę lub dwie. W tej formie podajemy na stole. Jeśli nie ma osób na diecie wśród gości lub członków rodziny, wymieszaj wszystkie składniki dwoma widelcami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g