Sałatka Jeralash z koreańską marchewką, frytkami i mięsem

Jasna, elegancka, piękna i pyszna sałatka, jakby stworzona na wakacje! Ta sałatka wygląda tak spektakularnie na stole! Jest jasny, wesoły, piękny. Jest też bardzo smaczny. Jako zwolennik zdrowszego odżywiania twierdzę: tak, można wątpić w zalety tej sałatki. Rzeczywiście, pomimo potrzebnych nam warzyw bogatych w składniki odżywcze, takich jak marchew, buraki, kapusta, majonez, frytki i smażone mięso są obecne w sałatce. Produkty te zawierają & quot; nadmiar & quot; tłuszczu. Ale co robić, moi domownicy uwielbiają smażone ziemniaki i mięso, a ja tak rzadko rozpieszczam je takimi "niedogodnościami", oferując w zamian zdrowsze jedzenie... Ale nie musisz codziennie przygotowywać tej sałatki! A czasami, na przykład w święta, dlaczego nie zafundować sobie i swojej rodzinie niezbyt zdrowych gadżetów, no cóż, jako wyjątek! :))))) Nawiasem mówiąc, sałatka nie musi być mieszana na końcu. Następnie ci, którzy są na diecie, mogą wykluczyć produkty, które nie są dla siebie przydatne, wpisując na swój talerz tylko to, co im się podoba lub zgodnie z dietą... A majonez można zastąpić niskotłuszczową śmietaną lub jogurtem naturalnym. Sałatka nie jest trudna do przygotowania. Życzę sukcesów i miłych wrażeń!
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 5 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 40 % 10 g
149 kcal
IG: 90 / 0 / 10

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do przygotowania sałatki Eralash. Możesz wziąć surowe buraki i po prostu zetrzeć je, mieszając z posiekanym czosnkiem. I możesz kupić gotowe marchewki i buraki po koreańsku. Przygotowałem je dzień wcześniej. Mięso na sałatkę można gotować do miękkości lub świeże surowe, a następnie smażyć w głębokim tłuszczu. Chciałem tylko usmażyć mięso, ale biorąc pod uwagę intensywne ciepło, doprowadziłem je do wrzenia w rondlu w wodzie, gotowałem przez około 20 minut, a następnie usmażę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso w paski, posiekaj warzywa, pokrój cebulę w pierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj kapustę, pokrój ziemniaki w paski. Następnie posyp ziemniaki niewielką ilością skrobi lub trzymaj w zimnej wodzie. Wtedy nie skleja się podczas smażenia i będzie bardziej równomiernie zarumieniony.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce wymieszaj kapustę z ziołami, sól do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bierzemy Wok (kocioł lub głęboką patelnię), smażymy ziemniaki partiami, solą każdą z nich (mam 3 porcje) w głębokim tłuszczu na złoty kolor, od czasu do czasu obracając łopatką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz smaż mięso w woku na złoty kolor. Możesz pieprzyć mięso, sól, doprawić przyprawami do mięsa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie smażyć na złoty kolor krążka cebuli w głębokim tłuszczu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie umieść smażone w głębokim tłuszczu ziemniaki i mięso zmieszane z cebulą na serwetkach w osobnych pojemnikach, aby nadmiar tłuszczu zniknął.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz kładziemy naszą sałatkę na dużym naczyniu w sektorach: koreańska marchewka, frytki, buraki, kapusta. Na środku sałatki kładziemy mięso. Udekoruj sałatkę majonezem. I ostatni szlif-ozdobiłem go czerwoną porzeczką. To wszystko, Jeralash jest gotowy! Wkładamy go do lodówki, aby schłodzić na godzinę lub dwie. W tej formie podajemy na stole. Jeśli nie ma osób na diecie wśród gości lub członków rodziny, wymieszaj wszystkie składniki dwoma widelcami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy