krem serowy gęsty

wszechstronny, bujny, najlepszy, niesamowicie pyszny! Krem serowy do ciasta jest szczególnie popularny-okazuje się gęsty i dobrze zachowuje swój kształt. Możesz go ugotować w różnych wersjach, ten przepis wykorzystuje masło. Nadaje się również do ciast i babeczek.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 60 % 32 g
węglowodany 32 % 17 g
364 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić krem serowy do ciasta? Przygotuj jedzenie. Masło do przygotowania kremu powinno być najlepszej jakości, o zawartości tłuszczu co najmniej 82%. Ser jest twarogiem, bez żadnych dodatków i w żadnym wypadku nie jest topiony! Pokrój masło na kawałki i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, aby zmiękło. Po pokrojeniu na kawałki zmięknie szybciej niż w jednym kawałku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gdy masło będzie miękkie, włóż je do miski do ubijania. Dodaj do niego cukier puder. Lepiej jest użyć proszku, ziarna cukru nie rozpuszczą się w kremie do końca i będą odczuwalne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubijaj wszystko razem przez 2-3 minuty na średnich obrotach, aby masa stała się bielsza i bardziej puszysta. Nie trzeba dłużej ubijać, olej może zacząć się łuszczyć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj kremowy ser twarogowy do masła. Ubijaj wszystko razem jeszcze przez kilka minut. Najlepiej, aby ser miał temperaturę pokojową, wtedy lepiej wtrąca się w śmietanę, a masa będzie gładka i jednolita.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    To wszystko. Krem serowy jest gotowy! Powinien mieć jednolitą gładką strukturę. Możesz przenieść go do torby cukierniczej lub użyć bez niego, rozprowadzając krem zwykłym nożem.

ten krem jest bardzo odporny. Możesz go użyć natychmiast po ugotowaniu. Użyj go do wyrównanie powierzchni ciasta i do tworzenia trwałych dekoracji. Ułóż im ciasta. Zrób zgrabne czapki na babeczkach i ciastach.
gotowy krem jest doskonale przechowywany w lodówce przez 3-5 dni. Dopiero wtedy, przed użyciem, odstaw na chwilę na ciepło, aby krem się rozgrzał i stał się wygodniejszy w pracy.

podczas gotowania możesz oczywiście po prostu wszystko wymieszać i ubić. Ale przy oddzielnym ubijaniu krem jest bielszy, bardziej jednorodny, a cukier puder lepiej się w nim rozpuszcza i nie skrzypi na zębach.

zamiast cukru można użyć słodzika.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy