skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. W sklepie w dość niskiej cenie można znaleźć zestaw takich podrobów jak podroby z kurczaka, który obejmuje wątróbkę drobiową, serce i żołądki. Są to nie tylko smaczne, ale także zdrowe produkty bogate w związki witaminowe i mineralne. Zdarza się, że ktoś nie lubi wątroby, serca lub żołądków, w razie potrzeby niekochany produkt można zmniejszyć w kompozycji.
Krok 2:
Żołądki z kurczaka ostrożnie i pokrój na małe kawałki.
Krok 3:
Wątróbkę drobiową również dokładnie myjemy, obieramy z folii i kroimy w kostkę.
Krok 4:
Moje serca z kurczaka, odetnij tłuszcz i pokrój nożem na kilka kawałków. Obierz cebulę i drobno posiekaj nożem. Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na średniej tarce.
Krok 5:
Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej go, rozłóż ugotowane podroby z kurczaka, smaż je, od czasu do czasu mieszając łopatką, przez około 5 minut na średnim ogniu, powinny stać się jaśniejsze.
Krok 6:
Do podrobów z kurczaka na patelnię wysyłamy ugotowaną marchewkę i cebulę, mieszamy składniki i smażymy je razem przez około 10 minut. Następnie wlej wodę na patelnię (zamiast wody możesz użyć bulionu warzywnego), dodaj sól i czarny pieprz do smaku, wymieszaj. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj podroby z kurczaka z warzywami przez około 30 minut, zmniejszając ciepło do minimum.
Krok 7:
Następnie zdejmij pokrywkę z patelni, włóż kilka łyżek tłustej śmietany, śmietanę można zastąpić śmietaną i opcjonalnie dodać koncentrat pomidorowy, aby nadać specjalny smak i ostrygę. Mieszać.
Krok 8:
Ponownie zamknij patelnię pokrywką i kontynuuj duszenie przez kolejne 10-15 minut. Na dnie patelni powinien pozostać gęsty sos, ale na patelni prawie nie ma płynu. Danie jest gotowe, serca z kurczaka, żołądki i wątroba w śmietanie są soczyste i delikatne w smaku. W razie potrzeby posyp gotowe danie posiekanymi świeżymi ziołami, a podroby z kurczaka można podawać z dowolnym dodatkiem: makaronem, zbożami lub ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g