szpinak z pieczarkami i serem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
na początek podgrzej masło i oliwę z oliwek na patelni.
oczyść grzyby. Używamy białych mrożonych, ale alternatywnie możesz wziąć grzyby. W drugim przypadku bierzemy około 300 gramów świeżych grzybów.
pokrój grzyby i wyślij na patelnię. Smażyć, aż pojawi się lekko złoty kolor. Sól i pieprz.
dodaj szpinak i posiekany czosnek. Następnie zmniejszamy ciepło, mieszamy i gotujemy jeszcze około 2 minut (aż szpinak zmięknie)
posyp szpinak z grzybami serem i od razu podawaj.
jak widać, wszystko odbywa się szybko i bardzo łatwo. Smacznego!
oczyść grzyby. Używamy białych mrożonych, ale alternatywnie możesz wziąć grzyby. W drugim przypadku bierzemy około 300 gramów świeżych grzybów.
pokrój grzyby i wyślij na patelnię. Smażyć, aż pojawi się lekko złoty kolor. Sól i pieprz.
dodaj szpinak i posiekany czosnek. Następnie zmniejszamy ciepło, mieszamy i gotujemy jeszcze około 2 minut (aż szpinak zmięknie)
posyp szpinak z grzybami serem i od razu podawaj.
jak widać, wszystko odbywa się szybko i bardzo łatwo. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g