skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Umyj filet i pokrój na małe talerze
Krok 3:

Bij z obu stron-lekko, aby nie uszkodzić struktury mięsa
Krok 4:

Perchim
Krok 5:

Posyp ulubione przyprawy-wybrałam zioła prowansalskie
Krok 6:

Solim
Krok 7:

Do nadziewania szynki
Krok 8:

Jajko na twardo
Krok 9:

Trzy twarde sery, połowę wkładamy nadzienie, resztę zostawiamy na razie
Krok 10:

Przełóż czosnek przez prasę
Krok 11:

Wymieszaj-a nasze nadzienie jest gotowe
Krok 12:

Na przygotowanym kawałku fileta rozłóż trochę nadzienia na krawędzi
Krok 13:

Przekręcamy rolką, dodatkowo nic nie trzymałam, wszystko się trzyma
Krok 14:

Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym przez 2-3 minuty
Krok 15:

Odwróć i usmaż z drugiej strony-potrzebujemy tej procedury, aby bułka chwyciła się i nie obracała podczas pieczenia
Krok 16:

Przenieś do głębokiego naczynia do pieczenia - dziś mam starą żeliwną patelnię. Takie potrawy w nim okazują się szczególnie smaczne
Krok 17:

Śmietanę rozcieńczamy wodą
Krok 18:

Pokrój cebulę w cienkie pierścienie
Krok 19:

Posyp palce cebulą, a na wierzch zalej kwaśną śmietaną z wodą
Krok 20:

Posyp pozostałym serem
Krok 21:

Piec w 180-200 stopniach przez 30 minut
Krok 22:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g



