paluszki z kurczaka z nadzieniem

niesamowicie pyszne delikatne palce z pikantnym nadzieniem. Dania z kurczaka w naszej rodzinie są najbardziej ukochane i często przygotowuję je na obiad! A takie palce nie wstydzą się podawać na świątecznym stole-nie jest trudno je zrobić!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 15 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 7 % 2 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj filet i pokrój na małe talerze

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bij z obu stron-lekko, aby nie uszkodzić struktury mięsa

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Perchim

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp ulubione przyprawy-wybrałam zioła prowansalskie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Solim

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do nadziewania szynki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jajko na twardo

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Trzy twarde sery, połowę wkładamy nadzienie, resztę zostawiamy na razie

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przełóż czosnek przez prasę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj-a nasze nadzienie jest gotowe

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na przygotowanym kawałku fileta rozłóż trochę nadzienia na krawędzi

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przekręcamy rolką, dodatkowo nic nie trzymałam, wszystko się trzyma

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym przez 2-3 minuty

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Odwróć i usmaż z drugiej strony-potrzebujemy tej procedury, aby bułka chwyciła się i nie obracała podczas pieczenia

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przenieś do głębokiego naczynia do pieczenia - dziś mam starą żeliwną patelnię. Takie potrawy w nim okazują się szczególnie smaczne

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Śmietanę rozcieńczamy wodą

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Pokrój cebulę w cienkie pierścienie

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Posyp palce cebulą, a na wierzch zalej kwaśną śmietaną z wodą

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Posyp pozostałym serem

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Piec w 180-200 stopniach przez 30 minut

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal / 100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy