skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Umyj filet i pokrój na małe talerze
Krok 3:
Bij z obu stron-lekko, aby nie uszkodzić struktury mięsa
Krok 4:
Perchim
Krok 5:
Posyp ulubione przyprawy-wybrałam zioła prowansalskie
Krok 6:
Solim
Krok 7:
Do nadziewania szynki
Krok 8:
Jajko na twardo
Krok 9:
Trzy twarde sery, połowę wkładamy nadzienie, resztę zostawiamy na razie
Krok 10:
Przełóż czosnek przez prasę
Krok 11:
Wymieszaj-a nasze nadzienie jest gotowe
Krok 12:
Na przygotowanym kawałku fileta rozłóż trochę nadzienia na krawędzi
Krok 13:
Przekręcamy rolką, dodatkowo nic nie trzymałam, wszystko się trzyma
Krok 14:
Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym przez 2-3 minuty
Krok 15:
Odwróć i usmaż z drugiej strony-potrzebujemy tej procedury, aby bułka chwyciła się i nie obracała podczas pieczenia
Krok 16:
Przenieś do głębokiego naczynia do pieczenia - dziś mam starą żeliwną patelnię. Takie potrawy w nim okazują się szczególnie smaczne
Krok 17:
Śmietanę rozcieńczamy wodą
Krok 18:
Pokrój cebulę w cienkie pierścienie
Krok 19:
Posyp palce cebulą, a na wierzch zalej kwaśną śmietaną z wodą
Krok 20:
Posyp pozostałym serem
Krok 21:
Piec w 180-200 stopniach przez 30 minut
Krok 22:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g