skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszny i szybki gulasz z wątróbki drobiowej na 4 porcje, weź 600 g wątróbki drobiowej, 1 szt. cebula, marchew i pomidor, a także olej słonecznikowy do smażenia, liść laurowy i sól do smaku.
Krok 2:
Na małe kostki pokrój obraną cebulę i marchewkę.
Krok 3:
Wlej kostki cebuli i marchwi do rozgrzanego oleju słonecznikowego na patelni i smaż na średnim ogniu przez 7 minut.
Krok 4:
W międzyczasie kroimy również pomidora w kostkę.
Krok 5:
Dodaj pokrojonego pomidora na patelnię, wymieszaj warzywa.
Krok 6:
Następnie posolić warzywa na patelni i smażyć przez kolejne 7 minut, mieszając.
Krok 7:
Podczas smażenia warzyw pokrój wątróbkę drobiową na małe kawałki.
Krok 8:
Dodaj pokrojoną wątrobę na patelnię do warzyw.
Krok 9:
Wątróbka drobiowa z smażonymi warzywami mieszana, gotowana przez kolejne 5 minut na średnim ogniu, bez przykrywania patelni.
Krok 10:
Następnie napełnij wątróbkę drobiową warzywami wodą.
Krok 11:
Włóż liść laurowy na patelnię i mieszając zagotuj.
Krok 12:
Przykryj patelnię z wątróbką drobiową i warzywami i ustaw ogień na minimum.
Krok 13:
Gulasz z wątróbki drobiowej przez kolejne 10 minut, po czym wyłączamy ogień.
Krok 14:
Podawaj gulasz z wątróbki drobiowej z dowolnym dodatkiem, szczególnie smacznym z kaszą gryczaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g