skład / składniki
metoda gotowania
1. Oberżyny myjemy, kroimy na pół wzdłuż, a następnie kroimy w plasterki. Włóż bakłażana do miski, zalej wodą, dodaj kilka szczypt soli, pozostaw do namoczenia.
2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na grubej tarce.
3. Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki, smażymy na oleju roślinnym do zarumienienia, następnie rozprowadzamy do niego marchewkę i cebulę, smażymy przez 2-3 minuty.
4. Napełnij smażone składniki bulionem, zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie gotowe, około 20 minut.
5. Wyciskamy bakłażany, spłukujemy czystą bieżącą wodą, wkładamy do durszlaka, aby nadmiar płynu był szklany.
6. W międzyczasie obieramy paprykę z nasion, myjemy, kroimy w grubą kostkę, rozprowadzamy do mięsa razem z bakłażanem, solą, pieprzem, dodajemy bazylię i kolendrę, jeśli to konieczne, dodajemy trochę bulionu.
7. Dusić, aż wszystkie składniki będą całkowicie ugotowane.
podawaj na gorąco, w razie potrzeby posyp posiekanym koperkiem.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g