skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Taka była moja piękna Dynia, odmiana dynia-melon
Krok 3:
Wcześniej pokroiłem dynię, wyjąłem kości, odciąłem tyle, ile potrzebowałem i wyczyściłem, a resztę włożyłem do lodówki na inne pyszne dania)
Krok 4:
Pokrój dynię na talerze o grubości 0,5 cm
Krok 5:
W tym przepisie marynujemy dynię! Dzięki temu jej charakterystyczny słodkawy kęs zniknie, a w gotowym naczyniu po prostu nie rozpoznasz dyni! Aby to zrobić, przepuszczamy czosnek przez prasę...
Krok 6:
Solim
Krok 7:
Perchim
Krok 8:
Dodaj zioła prowansalskie. Ta przyprawa jest tutaj bardzo odpowiednia, ale jeśli jej nie masz, możesz zastąpić ją suszoną bazylią, oregano lub tymiankiem
Krok 9:
Dodaj olej roślinny, pomoże rozpuścić aromat przypraw, a dynia będzie lepiej nasycona
Krok 10:
Wymieszaj i pozostaw do marynowania
Krok 11:
Wieprzowinę kroimy w plasterki jak na kotlety
Krok 12:
Odbijamy z dwóch stron
Krok 13:
Układamy w naczyniu do pieczenia, dziś próbowałem go nie smarować i nic się nie przykleiło ku mojemu zdziwieniu
Krok 14:
Mięso Solim
Krok 15:
Perchim
Krok 16:
Posmaruj połową śmietany
Krok 17:
Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 18:
Rozłóż cebulę na mięsie
Krok 19:
Teraz Można go lekko posolić i pieprzyć, aby nabrał przyjemnego marynowanego smaku, a następnie posmarować cebulę pozostałą śmietaną
Krok 20:
Ser trzy i rozłóż Większość na cebuli, zarezerwuj trochę sera do posypania wierzchu
Krok 21:
Rozłóż pachnącą dynię na serze i wlej dynię na wierzch olejem, który możesz mieć
Krok 22:
Posyp wierzch pozostałym serem, włóż do piekarnika w 180 stopniach na 35-45 minut, aż squash będzie miękki
Krok 23:
Moje danie jest gotowe w 35 minut. Zapach jest po prostu boski!
Krok 24:
Nakładamy na talerze i cieszymy się!
Krok 25:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g