wieprzowina z dynią w piekarniku

niezbyt zwykłe połączenie dyni z mięsem sprawi, że będziesz zachwycony! Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam fanką dyni, oczywiście wiem o jej super zaletach, ale mimo to... Ale kiedy masz w domu tak dużą piękną dynię, musisz poszukać opcji gotowania, aby było pyszne! Dzięki temu przepisowi całkowicie zmieniłem swój pomysł na dynię i ku mojemu zdziwieniu zjadłem dodatek i męża) jako podstawę przepisu wziąłem Francuskie mięso z ziemniakami, wprowadziłem drobne zmiany-i voila! Okazało się, że to pyszne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 22 % 5 g
141 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Taka była moja piękna Dynia, odmiana dynia-melon

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wcześniej pokroiłem dynię, wyjąłem kości, odciąłem tyle, ile potrzebowałem i wyczyściłem, a resztę włożyłem do lodówki na inne pyszne dania)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój dynię na talerze o grubości 0,5 cm

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym przepisie marynujemy dynię! Dzięki temu jej charakterystyczny słodkawy kęs zniknie, a w gotowym naczyniu po prostu nie rozpoznasz dyni! Aby to zrobić, przepuszczamy czosnek przez prasę...

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Solim

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Perchim

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj zioła prowansalskie. Ta przyprawa jest tutaj bardzo odpowiednia, ale jeśli jej nie masz, możesz zastąpić ją suszoną bazylią, oregano lub tymiankiem

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj olej roślinny, pomoże rozpuścić aromat przypraw, a dynia będzie lepiej nasycona

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj i pozostaw do marynowania

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wieprzowinę kroimy w plasterki jak na kotlety

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odbijamy z dwóch stron

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Układamy w naczyniu do pieczenia, dziś próbowałem go nie smarować i nic się nie przykleiło ku mojemu zdziwieniu

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Mięso Solim

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Perchim

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Posmaruj połową śmietany

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Pokrój cebulę w półpierścienie

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Rozłóż cebulę na mięsie

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Teraz Można go lekko posolić i pieprzyć, aby nabrał przyjemnego marynowanego smaku, a następnie posmarować cebulę pozostałą śmietaną

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Ser trzy i rozłóż Większość na cebuli, zarezerwuj trochę sera do posypania wierzchu

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż pachnącą dynię na serze i wlej dynię na wierzch olejem, który możesz mieć

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Posyp wierzch pozostałym serem, włóż do piekarnika w 180 stopniach na 35-45 minut, aż squash będzie miękki

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Moje danie jest gotowe w 35 minut. Zapach jest po prostu boski!

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Nakładamy na talerze i cieszymy się!

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy