skład / składniki
metoda gotowania
moje mięso, pokrój na porcje, włóż do miski Multicooker. Wlej część oleju roślinnego (około połowy) i smaż na złoty kolor w trybie "smażenia". Gotowe mięso układamy w osobnym pojemniku.
rozdrobnij kapustę, włóż do miski multicookera, wlej pozostały olej roślinny i zrumień w tym samym trybie.
obierz marchewki i cebulę. Trzy marchewki na tarce i pokrój cebulę w drobną kostkę. Dodaj do kapusty i smaż przez kolejne 3-4 minuty, dopraw solą i pieprzem.
W międzyczasie myjemy paprykę, usuwamy nasiona, kroimy w paski. Rozłóż mięso na smażonych warzywach, a następnie paprykę,
usuń skórkę z pomidorów, polewając je wrzącą wodą. Mięso kroimy w kostkę i wysyłamy do pozostałych składników.
Włącz tryb "duszenie" i gotuj przez 40 minut.
podawaj danie na gorąco.
bardzo, bardzo smaczne!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g