skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie takiej sałatki wcale nie jest trudne. Oto, co zrobimy...
1. Wątroba wołowa jest dokładnie myta pod zimną bieżącą wodą i spłukiwana ręcznikami papierowymi. Następnie odcinamy z niego film i usuwamy kanały żółciowe. Jeśli nie zostanie to zrobione, danie może ostatecznie stać się gorzkie. Następnie pokrój wątrobę na małe kawałki.
wlej rafinowany olej roślinny na patelnię i podgrzej go na średniej temperaturze. Włóż wątrobę na patelnię i smaż ją do miękkości przez 3-4 minuty, w zależności od grubości kawałków. Dopraw wątrobę solą i czarnym pieprzem do smaku. Gdy wątroba będzie gotowa, zdejmij patelnię z ognia i przenieś wątrobę na czysty talerz, aby ostygła.
2. Sałatę lodową myjemy pod wodą i suszymy w specjalnym suszeniu lub układamy na ręczniku papierowym. Następnie rozerwij sałatkę prosto rękami na małe kawałki.
3. Obierz cebulę, spłucz wodą i drobno posiekaj.
4. Nadmiar płynu spuszczamy z pikli i kroimy w kręgi.
5. W salaterce wymieszaj wszystkie przygotowane składniki razem.
6. Zetrzyj ser cheddar na grubej tarce lub drobno pokrój w paski. A następnie dodaj do salaterki.
7. Po pokrojeniu wszystkich potraw możesz zacząć przygotowywać sos sałatkowy. Aby to zrobić, wymieszaj majonez i musztardę. Dodaj ocet winny, trochę cukru i wędzoną mieloną paprykę. Takie przyprawy nadają sosowi pikantny i lekko wyspiarski smak.
pikle kroimy tak małe, jak to możliwe, a także dodajemy do naszego dressingu. Dodaj również drobno posiekaną cebulę. I dobrze wymieszaj wszystkie składniki sosu ze sobą.
8. Ugotowany sos wylewa się na sałatkę. Jeśli podasz sałatkę od razu, możesz wymieszać sos i inne produkty ze sobą.
lub włóż sałatkę wraz z dressingiem do lodówki bez mieszania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Ser "cheddar" - 392 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g