skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotowanie ciasta naleśnikowego. Wymieszaj jajka z cukrem i solą. Dodaj mąkę i dobrze zagnieść. Dodaj pół szklanki wody do powstałej mieszanki, ponownie zagniataj wszystko i stopniowo wprowadzaj całą wodę (robimy to, aby uniknąć grudek). Dodaj olej roślinny do powstałej mieszanki. Teraz pieczemy naleśniki.
gotowanie mięsa mielonego. W robocie kuchennym rozprowadzamy pokrojoną cebulę, dodajemy śmietanę i sól. Wszystko dobrze ubijamy "w dół". Teraz dodaj pierś z kurczaka do powstałej mieszanki i ponownie ubij wszystko. Mięso mielone jest gotowe.
teraz zbieramy Bendery. Pokrój naleśnik na dwie części, posmaruj połowę cienką warstwą i złóż Trójkąt.
przygotuj mieszankę jajeczną. Dodaj wodę gazowaną, sól do jajek i ubij. Zanurzamy nasze "trójkąty" i smażymy na złoty kolor po obu stronach, na małym ogniu, wstępnie zalej patelnię olejem roślinnym. Smacznego!
P. S. mięso może być używane przez każdego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal / 100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g