Bendery z mięsem

delikatne naleśniki z filetem z kurczaka i sosem śmietanowym. Bendery to właściwie te same naleśniki z mięsem, sztuczka polega na tym, że mięso umieszcza się w postaci mięsa mielonego na surowo.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 10 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 33 % 9 g
151 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.

przygotowanie ciasta naleśnikowego. Wymieszaj jajka z cukrem i solą. Dodaj mąkę i dobrze zagnieść. Dodaj pół szklanki wody do powstałej mieszanki, ponownie zagniataj wszystko i stopniowo wprowadzaj całą wodę (robimy to, aby uniknąć grudek). Dodaj olej roślinny do powstałej mieszanki. Teraz pieczemy naleśniki.
gotowanie mięsa mielonego. W robocie kuchennym rozprowadzamy pokrojoną cebulę, dodajemy śmietanę i sól. Wszystko dobrze ubijamy "w dół". Teraz dodaj pierś z kurczaka do powstałej mieszanki i ponownie ubij wszystko. Mięso mielone jest gotowe.
teraz zbieramy Bendery. Pokrój naleśnik na dwie części, posmaruj połowę cienką warstwą i złóż Trójkąt.
przygotuj mieszankę jajeczną. Dodaj wodę gazowaną, sól do jajek i ubij. Zanurzamy nasze "trójkąty" i smażymy na złoty kolor po obu stronach, na małym ogniu, wstępnie zalej patelnię olejem roślinnym. Smacznego!
P. S. mięso może być używane przez każdego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal / 100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy