wołowina w skrobi na patelni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wołowinę w skrobi na patelni? Pokrój wołowinę w paski. W przypadku równych kawałków mięso jest zamrażane.
Krok 2:
Rozgrzej olej i włóż do niego mięso, umieść na kuchence.
Krok 3:
Obraną cebulę pokroić w paski.
Krok 4:
Smaż mięso bez przykrycia. Wołowina daje dużo soku.
Krok 5:
Mieszaj i gotuj, aż cały sok wyparuje.
Krok 6:
Dodaj cebulę.
Krok 7:
Wymieszaj i gotuj, aż będzie miękka.
Krok 8:
Dodaj wrzącą wodę, liście laurowe i pieprz.
Krok 9:
Dodaj koncentrat pomidorowy i sól.
Krok 10:
Dusić pieczeń wołową pod przykryciem przez 1-1, 3 godziny. Dodaj skrobię i gotuj przez kolejne 10-15 minut. Aby zapobiec tworzeniu się grudek skrobi, najpierw rozcieńczyć ją w kilku łyżkach sosu, a następnie dodać do mięsa i wymieszać. Gotowe!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal / 100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal / 100g