wołowina w skrobi na patelni

bardzo proste i bardzo smaczne danie! Gotuj - nie pożałujesz! Wołowina w skrobi na patelni, łatwo przygotowana na obiad, daje kucharzowi wolny czas i dużo energii, a zjadaczom radość i przyjemność z pysznego jedzenia.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 14 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 15 % 4 g
140 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wołowinę w skrobi na patelni? Pokrój wołowinę w paski. W przypadku równych kawałków mięso jest zamrażane.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozgrzej olej i włóż do niego mięso, umieść na kuchence.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obraną cebulę pokroić w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smaż mięso bez przykrycia. Wołowina daje dużo soku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszaj i gotuj, aż cały sok wyparuje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cebulę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj i gotuj, aż będzie miękka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj wrzącą wodę, liście laurowe i pieprz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj koncentrat pomidorowy i sól.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dusić pieczeń wołową pod przykryciem przez 1-1, 3 godziny. Dodaj skrobię i gotuj przez kolejne 10-15 minut. Aby zapobiec tworzeniu się grudek skrobi, najpierw rozcieńczyć ją w kilku łyżkach sosu, a następnie dodać do mięsa i wymieszać. Gotowe!

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal / 100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal / 100g

Podobne przepisy