chleb pita z łososiem i twarogiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój łososia w małe kostki(ma to na celu lepsze cięcie bułki), włóż do miski.
drobno posiekaj koperek, Wyślij do ryby. Tutaj rozprowadzamy ser śmietankowy, dokładnie mieszamy, rozprowadzając ser na nadzieniu.
dodaj trochę soku z cytryny, ponownie wymieszaj.
rozłóż chleb pita, obficie posmaruj nadzieniem i mocno zwiń w rolkę.
powstałą rolkę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut.
pokrój bułkę ostrym nożem na kawałki i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g