chleb pita z łososiem i twarogiem

Zachwyć rodzinę królewską przekąską. Gotuje się w kilka minut! Osobiście nie jestem zwolennikiem czekania na święta jako pretekstu do ugotowania czegoś pysznego. Każdy dzień jest wyjątkowy i musisz wykorzystać czas, aby zadowolić swoich bliskich i bliskich. Proponuję bardzo smaczne danie, dzięki któremu możesz zorganizować małą ucztę dla swojej rodziny nawet w najbardziej zwyczajny dzień :)
♥PiaiviAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 16 g
tłuszcze 39 % 18 g
węglowodany 26 % 12 g
211 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

pokrój łososia w małe kostki(ma to na celu lepsze cięcie bułki), włóż do miski.

drobno posiekaj koperek, Wyślij do ryby. Tutaj rozprowadzamy ser śmietankowy, dokładnie mieszamy, rozprowadzając ser na nadzieniu.

dodaj trochę soku z cytryny, ponownie wymieszaj.

rozłóż chleb pita, obficie posmaruj nadzieniem i mocno zwiń w rolkę.

powstałą rolkę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut.

pokrój bułkę ostrym nożem na kawałki i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy