skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych kurczaków.
Krok 2:
Zaczynamy przygotowywać ciasto francuskie i przesiać pięćset gramów mąki pszennej do miski objętościowej, a następnie wlać do niej trochę soli do smaku.
Krok 3:
Włóż dwieście gramów wstępnie pokrojonego na małe kawałki i mrożonego masła do miski.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj i zmiel wszystkie składniki rękami w misce.
Krok 5:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów kefiru do miski.
Krok 6:
Włóż żółtko z jednego jaja kurzego do wspólnej miski.
Krok 7:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie dobrze zagniataj ciasto rękami.
Krok 8:
Zbieramy ciasto w bryłę, a następnie układamy je na stole i formujemy.
Krok 9:
Pokrój uformowane ciasto na dziesięć kawałków, które następnie włóż do zamrażarki na czterdzieści minut.
Krok 10:
Pokrój losowo, ale niezbyt drobno jedną główkę cebuli
Krok 11:
Rozłóż posiekaną cebulę na patelni z dodanym do niej olejem roślinnym i smaż, aż będzie przezroczysta.
Krok 12:
Pokrój obrane ziemniaki w małą kostkę.
Krok 13:
Włóż pokrojone ziemniaki do głębokiej miski.
Krok 14:
Pokrój w małą kostkę czterysta gramów piersi z kurczaka.
Krok 15:
Włóż pokrojoną pierś z kurczaka do miski z ziemniakami.
Krok 16:
Włóż cebulę smażoną do miski z ziemniakami i kurczakiem.
Krok 17:
Dodaj do wspólnej miski do smaku zira i chmiel-suneli.
Krok 18:
Wlej sól do miski z nadzieniem do smaku.
Krok 19:
Dodaj suszone zioła do miski do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 20:
Po czterdziestu minutach wyjmujemy mrożone ciasto z lodówki.
Krok 21:
Wlej trochę mąki na stół i rozwałkuj każdy kawałek ciasta na ciasto o grubości pół centymetra.
Krok 22:
Na każdą tortillę rozprowadzamy dwie pełne łyżki ugotowanego i trochę zaparzonego nadzienia.
Krok 23:
Zbieramy krawędzie każdego ciasta z nadzieniem i dobrze je łączymy.
Krok 24:
Tworzymy kurczaki, które następnie układamy na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.
Krok 25:
Smarujemy kurczaki ubitym jajkiem kurzym na wierzchu i wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika rozgrzanego do dwustu dziesięciu stopni.
Krok 26:
Po dwudziestu do dwudziestu pięciu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i układamy ugotowane kurczaki na odpowiednim talerzu.
Krok 27:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
kurczaki z kurczakiem i ziemniakami cóż, bardzo prosty przepis na pikantne wypieki na herbatę z ciasta francuskiego w piekarniku, przynajmniej na obiad, przynajmniej na lunch! To objadanie się-rumiane, soczyste, pachnące kurczaki z delikatnym kurczakiem w cienkim cieście francuskim! Ich niezrównanego, bogatego i doskonale zbalansowanego smaku nie da się opisać słowami. Ten kurczak z dietetycznym kurczakiem i ulubionymi ziemniakami z kruchego ciasta francuskiego w domowym piekarniku okazuje się niesamowicie smaczny, bardzo satysfakcjonujący. Ciasto na takie kurczaki przygotowuje się według specjalnego przepisu. Kurczak z kurczaka-niezrównane, proste i nieskazitelne wypieki! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g