wieprzowina z majonezem pomidory pieczarki ser

pyszne i satysfakcjonujące mięso na twój stół!!! To jedna z najsmaczniejszych i najszybszych opcji przygotowania obiadu lub kolacji. Aktywny czas gotowania zajmuje bardzo mało. Takie mięso można podawać nawet na świątecznym stole jako gorące danie.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 58 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
211 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby ugotować mięso w piekarniku, przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wieprzowina jest wygodna w przyjmowaniu węglanu. Dobrze kroi się na porcje. Pieczarki można przyjmować zarówno w puszkach, jak i świeże. Można je również zastąpić grzybami leśnymi. Weź twardy ser, aby wygodnie go zetrzeć. Umyj pomidory z wyprzedzeniem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso wieprzowe na porcje o grubości 1,5-2 centymetrów. Nie musisz wycinać tłuszczu z mięsa. Nada potrawie soczystości. Aby ułatwić krojenie mięsa, możesz je trochę zamrozić. Po prostu nie doprowadzaj do całkowitego zamrożenia. W przeciwnym razie po rozmrożeniu straci dużo soku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotowane kawałki, przykryj folią spożywczą i ubij młotkiem do gotowania. Po co przykrywać folią? Aby brzegi ubitego mięsa nie pękały i aby spray z mięsa nie latał podczas bicia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do gotowania i połóż na niej ubite mięso. Lepiej nie używać folii do przykrycia blachy do pieczenia, ponieważ w końcu przykleja się do gotowego naczynia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystkie kawałki mięsa posyp trochę solą i przyprawami. Posmaruj odrobiną majonezu. Majonez nasączy mięso podczas pieczenia i stanie się bardziej soczyste i miękkie. Zamiast majonezu możesz użyć śmietany.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pieczarki i pomidory w puszkach. Połóż grzyby na mięsie, a następnie pomidory.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj ser na grubej tarce i obficie posyp nim każdy kawałek mięsa. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na 30 do 40 minut. Skoncentruj się na piekarniku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas pieczenia nadmiar soku wyparuje z mięsa i piecze się trochę na blasze do pieczenia. Ser całkowicie się stopi i lekko zrumieni. Wyjmij gotowe danie z piekarnika i ułóż na talerzach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj na gorąco. Danie można uzupełnić przystawką i dowolnym sosem. Smacznego!

uniwersalne danie na każdą okazję.
Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy