skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować mięso w piekarniku, przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wieprzowina jest wygodna w przyjmowaniu węglanu. Dobrze kroi się na porcje. Pieczarki można przyjmować zarówno w puszkach, jak i świeże. Można je również zastąpić grzybami leśnymi. Weź twardy ser, aby wygodnie go zetrzeć. Umyj pomidory z wyprzedzeniem.
Krok 2:
Pokrój mięso wieprzowe na porcje o grubości 1,5-2 centymetrów. Nie musisz wycinać tłuszczu z mięsa. Nada potrawie soczystości. Aby ułatwić krojenie mięsa, możesz je trochę zamrozić. Po prostu nie doprowadzaj do całkowitego zamrożenia. W przeciwnym razie po rozmrożeniu straci dużo soku.
Krok 3:
Przygotowane kawałki, przykryj folią spożywczą i ubij młotkiem do gotowania. Po co przykrywać folią? Aby brzegi ubitego mięsa nie pękały i aby spray z mięsa nie latał podczas bicia.
Krok 4:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do gotowania i połóż na niej ubite mięso. Lepiej nie używać folii do przykrycia blachy do pieczenia, ponieważ w końcu przykleja się do gotowego naczynia.
Krok 5:
Wszystkie kawałki mięsa posyp trochę solą i przyprawami. Posmaruj odrobiną majonezu. Majonez nasączy mięso podczas pieczenia i stanie się bardziej soczyste i miękkie. Zamiast majonezu możesz użyć śmietany.
Krok 6:
Pokrój pieczarki i pomidory w puszkach. Połóż grzyby na mięsie, a następnie pomidory.
Krok 7:
Zetrzyj ser na grubej tarce i obficie posyp nim każdy kawałek mięsa. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na 30 do 40 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 8:
Podczas pieczenia nadmiar soku wyparuje z mięsa i piecze się trochę na blasze do pieczenia. Ser całkowicie się stopi i lekko zrumieni. Wyjmij gotowe danie z piekarnika i ułóż na talerzach.
Krok 9:
Podawaj na gorąco. Danie można uzupełnić przystawką i dowolnym sosem. Smacznego!
uniwersalne danie na każdą okazję.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g