skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak gotować wołowinę na ognisku w kotle? Której części tuszu do rzęs lepiej użyć? Do przepisu weź świeżą miazgę wołową. Dobrze sprawdza się polędwica bez żył lub antrykot. Wytnij żyły i folię z mięsa, jeśli są dostępne. Pokrój miąższ cienkim, ostrym nożem na małe kawałki o małej grubości.
Krok 2:

Aby wygodniej było pokroić mięso, wyślij je na chwilę do zamrażarki, aby filet był lekko zamrożony, a następnie łatwo pokrój wołowinę na te same małe kawałki.
Krok 3:

Przygotuj resztę składników w ten sam sposób. Użyłem cebuli, papryki i czosnku. W razie potrzeby możesz wziąć ostrą paprykę (nasze danie było przeznaczone dla dzieci, więc tym razem obyliśmy się bez niego).
Krok 4:

Obierz cebulę i czosnek. Opłucz je i pieprz w czystej wodzie. Pokrój paprykę na dwie części i usuń nasiona łodygami. Użyłem kilku kawałków bardzo małej cebuli w przepisie, aby uzyskać piękno serwowania gotowego dania.
Krok 5:

Rozpal ognisko, rozgrzej kocioł.
Krok 6:

W tym czasie posiekaj warzywa. Pokrój paprykę w cienkie paski, a cebulę w półpierścienie.
Krok 7:

Przygotuj opatrunek. Połącz sos sojowy, skrobię, sól i cukier.
Krok 8:

Wlej olej roślinny do kotła i rozgrzej go. Posmaruj brzegi kotła olejem, aby podczas dalszego smażenia kawałki mięsa nie przykleiły się do ścian naczyń. Utrzymuj ognisko pod kotłem na maksimum.
Krok 9:

Wyślij mięso do kotła i ciągle mieszając gotuj, aż na każdym kawałku pojawią się złote boki (10 do 15 minut).
Krok 10:

Następnie zrób ognisko pod kotłem nieco poniżej średniej i smaż mięso, aż będzie ugotowane, czasami mieszając. Ponieważ kawałki są małe, szybko się ugotują (Zajęło mi to około 15 minut).
Krok 11:

Wrzuć drewno do ognia, spraw, by ogień był silny. Wyślij paprykę, cebulę i czosnek do kotła.
Krok 12:

Mieszając, smaż wszystko razem przez około 5-10 minut.
Krok 13:

Wlej sos do kotła, intensywnie mieszając naczynie, aby sos był równomiernie rozłożony na wszystkie kawałki.
Krok 14:

Gotuj, aż sos zgęstnieje, zajmuje to tylko trochę czasu. Wołowina jest gotowa, możesz podać!
Krok 15:

Podczas serwowania sugeruj, aby każdy posypał mięso drobno posiekaną zieloną cebulą lub innymi ziołami.
gotowe danie można posypać ziela angielskiego lub mielonego chili do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal / 100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g




