skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne ciasta z obfitym nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej czterysta gramów przesianej mąki pszennej i pół łyżeczki soli do głębokiej miski.
Krok 3:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru do miski z mąką.
Krok 4:
Wlej pół łyżeczki sody do miski z mąką.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.
Krok 6:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do miski z mąką, po czym dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie i uformuj ciasto.
Krok 7:
Rozłóż ciasto z miski na stole posypanym odrobiną mąki.
Krok 8:
Nadal wyrabiamy ciasto na stole rękami.
Krok 9:
Zagniataj ciasto przez pięć minut, a następnie włóż do celofanowej torby i włóż do lodówki.
Krok 10:
Do nadzienia wcieramy dwieście gramów niezbędnego sera w głęboką miskę na grubej tarce. (w naszym przepisie Suluguni).
Krok 11:
Dość drobno posiekaj zieloną cebulę z koperkiem i natką pietruszki.
Krok 12:
Rozłóż posiekane warzywa w misce na ser.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj starty ser z ziołami.
Krok 14:
Po wyjęciu ciasta z lodówki po trzydziestu minutach kładziemy je na stole i formujemy.
Krok 15:
Pokrój uformowane ciasto na pięć identycznych kawałków.
Krok 16:
Zwiń każdy kawałek ciasta w Kolobok.
Krok 17:
Ugniataj każdą bułkę na stole posypanym odrobiną mąki na grubą tortillę.
Krok 18:
Rozwałkuj każdy przedmiot do ciasta o grubości czterech milimetrów.
Krok 19:
Rozłóż dwie łyżki nadzienia na każdym tortilli.
Krok 20:
Zbierz krawędzie każdej tortilli z nadzieniem.
Krok 21:
Ostrożnie połącz krawędzie każdego ciasta z nadzieniem.
Krok 22:
Odwracając ciasto szwem w dół, nadajemy im kształt, naciskając ręką na stół.
Krok 23:
Jeśli w cieście pozostało trochę powietrza, przekłuj go wykałaczką i upuść.
Krok 24:
Lekko rozciągnij każdy obrabiany przedmiot rękami.
Krok 25:
Po wylaniu odrobiny mąki na stół, bez wysiłku rozwałkuj każdy powstały przedmiot z nadzieniem wałkiem do ciasta.
Krok 26:
Podgrzej suchą patelnię na kuchence i rozłóż ciasto, które smażymy, włączając piec do średniej temperatury.
Krok 27:
Nakładamy widelcem kilka otworów na każdą tortillę.
Krok 28:
Smażyć tortille na złoty kolor z każdej strony.
Krok 29:
Smażone ciasta z nadzieniem serowym z ziołami układamy z patelni na talerzu.
Krok 30:
Posmaruj każdą tortillę masłem.
Krok 31:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
tortille na kefirze z serem na patelni cóż, bardzo prosty przepis na pikantne wypieki na herbatę! Bardzo smaczne i przygotowywane szybciej niż chaczapuri-ciasta na kefirze z serem i ziołami! Ich niesamowicie przyjemny aromat natychmiast wywołuje brutalny apetyt i ogromną chęć zjedzenia każdego ostatniego kęsa! Teraz powiem Ci, jak prawidłowo gotować ciasta serowe na suchej patelni, aby były różowe, bujne i kuszące. Serowe tortille z nadzieniem to najlepszy przepis na szybkie i proste wypieki, które są świetną zabawą! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g