Kebab serca z kurczaka w musztardowej marynacie

zaskocz swoich gości niedrogim, ale bardzo satysfakcjonującym i pysznym daniem! Bardzo podobał mi się szaszłyk z kurczaka, który jest szczególnie dobry w letni dzień.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 9 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 13 % 4 g
201 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

cebule kroimy w półpierścienie.& nbsp;mieszamy te półpierścienie z umytymi sercami z kurczaka . Mięso zwijamy w cebulę, posypujemy ziołami, solą i pieprzem.

wrzucamy musztardę i majonez do miski, w której wszystko wymieszaliśmy. Wymieszaj je w całkowitej masie i włóż serca do lodówki. Niech nasza marynata moczy się w pośpiechu przez godzinę.

minęła godzina, wyciągamy serca. Kładziemy je na rożnie i przenosimy do smażenia na rozgotowanym grillu z węglami. Pozostaje z góry życzyć smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy