Kebab serca z kurczaka w musztardowej marynacie
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
cebule kroimy w półpierścienie.& nbsp;mieszamy te półpierścienie z umytymi sercami z kurczaka . Mięso zwijamy w cebulę, posypujemy ziołami, solą i pieprzem.
wrzucamy musztardę i majonez do miski, w której wszystko wymieszaliśmy. Wymieszaj je w całkowitej masie i włóż serca do lodówki. Niech nasza marynata moczy się w pośpiechu przez godzinę.
minęła godzina, wyciągamy serca. Kładziemy je na rożnie i przenosimy do smażenia na rozgotowanym grillu z węglami. Pozostaje z góry życzyć smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g