skład / składniki
metoda gotowania
przesiej mąkę do miski, włóż sól, wlej wodę mineralną i kefir, zagniataj ciasto. Pozwól mu leżeć przez 20-30 minut. Konsystencja ciasta powinna być elastyczna, elastyczna.
zajmijmy się nadzieniem: zetrzyj ser, posiekaj wcześniej umyty i wysuszony koperek.
ciasto dzielimy na 10 równych części, z których każda ma kształt Koloboka. Rozwałkuj bułki w cienkie ciasta. Rozłóż nadzienie na środku ciastek, podnieś krawędzie ciasta i uformuj zamkniętą torbę, ostrożnie przyklejając krawędzie. Każdą torebkę zwijamy w warstwę o średnicy około 15 cm i grubości 4 mm. robimy to bardzo ostrożnie, aby nie rozerwać ciasta.
smażyć chychin na niewielkiej ilości oleju roślinnego. Kiedy tortilla puchnie, będzie to sygnał, że należy ją odwrócić. To samo dotyczy odwrotnej strony - po wzdęciu ciasta należy go usunąć z patelni.
gotowe chychiny smarujemy roztopionym masłem, układamy jeden na drugim, kroimy na 4 części i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g