skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie składniki do marynowania wołowiny są umieszczane w naczyniu do marynowania.
Krok 2:
Mieszają się razem i dobrze wcierają w kawałki mięsa. Pojemnik jest przykryty pokrywką i wkładany do lodówki na dwanaście godzin.
Krok 3:
Aby przygotować glazurę, włóż wszystkie przyprawy do rondla i podgrzej na ogniu do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Gotuj przez trzy minuty. Następnie pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Krok 4:
Smaż steki na ogniu do wymaganej temperatury pieczenia wewnątrz mięsa.
Krok 5:
Następnie pięć stopni przed gotowaniem mięsa pocieramy ze wszystkich stron lukrem. I smażyć do zadanej temperatury.
Krok 6:
Niech steki ostygną. Danie jest gotowe. Smacznego!
gotowanie łopatki cielęcej w tym przepisie gotuje się, aż produkt zostanie całkowicie wysmażony, mówiąc inaczej Well Done, temperatura 71 stopni. Przy tym smażeniu mięso nie musi być przesuszone i aby było soczyste. Aby to zrobić, smażyć na węglach o temperaturze powyżej średniej, ponieważ musimy go uszczelnić. Po zapieczętowaniu mięsa zatrzymamy sok w środku. Ale oczywiście nie trzeba też rozgotowywać. We współczesnym świecie istnieje wiele termometrów do grillowania z termoparą. I są niedrogie. Kup raz, a będzie Ci służył przez długi czas. Glazurowanie steku należy wykonać mniej niż pięć minut przed końcem gotowania. Renshe nie może. Ponieważ miód spali się, a nie karmelizuje w przyjemną skórkę. Z porad dla tych, którzy mają niewielkie doświadczenie w pracy z grillem lub grillem, węgle nie mogą być wykonane z wiecznie zielonych drzew iglastych. Z nich wydziela się żywica, która po spaleniu wydziela czarny dym, który osadzi mięso sadzą i zdradzi smak ostrej, nieprzyjemnej goryczy. Po ugotowaniu mięsa na grillu zalecam pozostawienie go na co najmniej godzinę, w tym czasie uzyska jednolity smak i będzie przyjemniej jeść. To danie najlepiej podawać ze świeżymi warzywami lub letnimi sałatkami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jałowiec - 116 kcal/100g
- Jagody jałowca - 116 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g