Łopatka cielęca w glazurze miodowo-musztardowej na grillu

główne danie na pikniku, pyszne, pachnące! Jeden z przepisów na gotowanie mięsa w naturze, na grillu. Gotowanie nie pozostawi obojętnym ani jednego człowieka, który chce zadowolić towarzystwo w naturze pysznym mięsnym przysmakiem.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 16 g
tłuszcze 48 % 20 g
węglowodany 14 % 6 g
268 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystkie składniki do marynowania wołowiny są umieszczane w naczyniu do marynowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mieszają się razem i dobrze wcierają w kawałki mięsa. Pojemnik jest przykryty pokrywką i wkładany do lodówki na dwanaście godzin.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby przygotować glazurę, włóż wszystkie przyprawy do rondla i podgrzej na ogniu do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Gotuj przez trzy minuty. Następnie pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smaż steki na ogniu do wymaganej temperatury pieczenia wewnątrz mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie pięć stopni przed gotowaniem mięsa pocieramy ze wszystkich stron lukrem. I smażyć do zadanej temperatury.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Niech steki ostygną. Danie jest gotowe. Smacznego!

gotowanie łopatki cielęcej w tym przepisie gotuje się, aż produkt zostanie całkowicie wysmażony, mówiąc inaczej  Well Done, temperatura 71 stopni. Przy tym smażeniu mięso nie musi być przesuszone i aby było soczyste. Aby to zrobić, smażyć na węglach o temperaturze powyżej średniej, ponieważ musimy go uszczelnić. Po zapieczętowaniu mięsa zatrzymamy sok w środku. Ale oczywiście nie trzeba też rozgotowywać. We współczesnym świecie istnieje wiele termometrów do grillowania z termoparą. I są niedrogie. Kup raz, a będzie Ci służył przez długi czas. Glazurowanie steku należy wykonać mniej niż pięć minut przed końcem gotowania. Renshe nie może. Ponieważ miód spali się, a nie karmelizuje w przyjemną skórkę. Z porad dla tych, którzy mają niewielkie doświadczenie w pracy z grillem lub grillem, węgle nie mogą być wykonane z wiecznie zielonych drzew iglastych. Z nich wydziela się żywica, która po spaleniu wydziela czarny dym, który osadzi mięso sadzą i zdradzi smak ostrej, nieprzyjemnej goryczy. Po ugotowaniu mięsa na grillu zalecam pozostawienie go na co najmniej godzinę, w tym czasie uzyska jednolity smak i będzie przyjemniej jeść. To danie najlepiej podawać ze świeżymi warzywami lub letnimi sałatkami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy