skład / składniki
metoda gotowania
1 dodaj łyżeczkę sody do kefiru. Aby ciasto nie miało smaku sody, lepiej wziąć najbardziej kwaśny kefir.
2 rozbij dwa jajka, dodaj cukier i sól. Mieszać.
3 Wyślij kefir do jajek.
4 dodaj mąkę w małych częściach, aby ciasto było elastyczne.
5 rozłóż ciasto na stole, posyp mąką i kontynuuj ugniatanie.
6 Dodaj do ciasta 2 łyżki oleju roślinnego. Dokładnie wszystko ugniatamy. Dzięki temu ciasto stanie się mniej lepkie.
7 uformuj ciasto w kulkę, przykryj folią spożywczą i pozostaw na 20-30 minut.
8 pokrój cebulę tak małą, jak to możliwe. Możesz zmielić go w blenderze.
9 posiekana cebula sól i pieprz. Zmiel powstałą mieszaninę rękami, aby cebula wypuściła sok.
10 dodaj mięso mielone do cebuli i wymieszaj wszystko, a następnie pokonaj mięso mielone, aby uzyskać jedną całość.
11 bierzemy ciasto. Dzielimy go na kilka małych części i zaczynamy tworzyć nasze białe.
12 staraj się, aby środek tortilli był grubszy, a krawędzie cieńsze. Kładziemy tam nadzienie. Zbieramy krawędzie ciasta i otrzymujemy okrągły biały.
13 wlej olej na patelnię na tyle, aby zamknąć około połowy białego i podgrzej go.
14 zmniejsz ogień i rozłóż belyashi na patelni. Smaż przez 4 minuty z każdej strony, aż się zrumieni.
15 gotowe bielaki należy położyć na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
gotowe. Możesz jeść!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g