kawior z bakłażana z marchewką i pomidorami na zimę

cóż, bardzo prosta konserwacja i przygotowanie sałatki warzywnej! Wspaniały przepis na gotowanie kawioru z pokrojonych w paski i pieczonych bakłażanów z warzywami na nadchodzącą zimę, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 64 % 7 g
52 kcal
IG: 88 / 0 / 13

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszny kawior warzywny z bakłażanem na zimę, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż startą marchewkę na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym dodanym do smaku i smaż od czasu do czasu mieszając.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż cebulę pokrojoną w półpierścienie na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym dodanym do smaku i smaż na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odetnij skórkę z trzech kilogramów bakłażana i pokrój je w dowolne paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż pokrojone bakłażany równomiernie na blasze do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlać bakłażany na wierzch olejem roślinnym do smaku, następnie posolić i wymieszać, włożyć blachę do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj sześćset gramów pietruszki i włóż do dużej emaliowanej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmujemy blachę do pieczenia z pieczonymi bakłażanami z piekarnika po dziewięciu minutach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż bakłażany w misce z posiekaną natką pietruszki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż kolejną porcję pokrojonego bakłażana na blasze do pieczenia, a następnie dodaj olej roślinny z solą do smaku, wymieszaj i wyślij do piekarnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż smażone marchewki z patelni do miski z bakłażanem i natką pietruszki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do wspólnej miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Drugą partię posiekanej cebuli i startej marchewki wkładamy do patelni rozgrzanych na kuchence, dodając olej roślinny i mieszając smażymy na złoty kolor, po czym wkładamy do wspólnej miski z drugą porcją pieczonego bakłażana.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pokrój jeden kilogram pomidorów w dowolne plasterki, po namoczeniu ich w gorącej wodzie i usunięciu z nich skóry.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż pokrojone pomidory na patelni rozgrzanej na kuchence z olejem roślinnym do smaku i smaż, mieszając.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż smażone pomidory we wspólnej misce.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Umieść miskę mieszanki warzywnej na kuchence i mieszając, zagotuj mieszaninę warzyw.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wlej sól, dwie łyżki cukru do miski z mieszanką warzyw do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, kontynuuj gotowanie kawioru warzywnego okresowo mieszając od pięciu do siedmiu minut.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Zalej wrzątkiem pokrywki niezbędne do zamknięcia słoików w misce.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Szczelnie napełnij sterylne słoiki gotowanym kawiorem i przykryj je pokrywkami.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Na kuchence Kładziemy duży garnek z gorącą wodą, którego dno pokrywamy ściereczką kuchenną.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Robimy słoiki z kawiorem na patelni, woda powinna sięgać do ramion słoików, a po ugotowaniu sterylizujemy słoiki z kawiorem przez piętnaście do dwudziestu minut.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Po sterylizacji ostrożnie wyjmujemy słoiki z patelni i szczelnie zamykamy je pokrywkami, a następnie pokrywamy je kocem lub ciepłym kocem, aż całkowicie ostygną.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

prawdziwy kawior z bakłażana na zimę. Cóż, bardzo prosty przepis na konserwację i przygotowanie sałatki na zimę! Pyszny kawior z bakłażana na długą zimę, smażony w porcjach! Prawdziwy, bardzo delikatny i niezwykle przydatny na nadchodzącą zimę – soczysty kawior smażony na małe kawałki. Nienagannym dodatkiem do każdego dania jest kawior warzywny z bakłażana. Pikantne i witaminowe bakłażany są idealne, według wielu smakoszy. Dzielę się sekretem i mówię Ci, jak prawidłowo ugotować idealny kawior z bezcennych bakłażanów! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy