skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszny kawior warzywny z bakłażanem na zimę, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Rozłóż startą marchewkę na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym dodanym do smaku i smaż od czasu do czasu mieszając.
Krok 3:
Rozłóż cebulę pokrojoną w półpierścienie na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym dodanym do smaku i smaż na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4:
Odetnij skórkę z trzech kilogramów bakłażana i pokrój je w dowolne paski.
Krok 5:
Rozłóż pokrojone bakłażany równomiernie na blasze do pieczenia.
Krok 6:
Wlać bakłażany na wierzch olejem roślinnym do smaku, następnie posolić i wymieszać, włożyć blachę do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni.
Krok 7:
Drobno posiekaj sześćset gramów pietruszki i włóż do dużej emaliowanej miski.
Krok 8:
Wyjmujemy blachę do pieczenia z pieczonymi bakłażanami z piekarnika po dziewięciu minutach.
Krok 9:
Rozłóż bakłażany w misce z posiekaną natką pietruszki.
Krok 10:
Rozłóż kolejną porcję pokrojonego bakłażana na blasze do pieczenia, a następnie dodaj olej roślinny z solą do smaku, wymieszaj i wyślij do piekarnika.
Krok 11:
Rozłóż smażone marchewki z patelni do miski z bakłażanem i natką pietruszki.
Krok 12:
Rozłóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do wspólnej miski.
Krok 13:
Drugą partię posiekanej cebuli i startej marchewki wkładamy do patelni rozgrzanych na kuchence, dodając olej roślinny i mieszając smażymy na złoty kolor, po czym wkładamy do wspólnej miski z drugą porcją pieczonego bakłażana.
Krok 14:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 15:
Pokrój jeden kilogram pomidorów w dowolne plasterki, po namoczeniu ich w gorącej wodzie i usunięciu z nich skóry.
Krok 16:
Rozłóż pokrojone pomidory na patelni rozgrzanej na kuchence z olejem roślinnym do smaku i smaż, mieszając.
Krok 17:
Rozłóż smażone pomidory we wspólnej misce.
Krok 18:
Umieść miskę mieszanki warzywnej na kuchence i mieszając, zagotuj mieszaninę warzyw.
Krok 19:
Wlej sól, dwie łyżki cukru do miski z mieszanką warzyw do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, kontynuuj gotowanie kawioru warzywnego okresowo mieszając od pięciu do siedmiu minut.
Krok 20:
Zalej wrzątkiem pokrywki niezbędne do zamknięcia słoików w misce.
Krok 21:
Szczelnie napełnij sterylne słoiki gotowanym kawiorem i przykryj je pokrywkami.
Krok 22:
Na kuchence Kładziemy duży garnek z gorącą wodą, którego dno pokrywamy ściereczką kuchenną.
Krok 23:
Robimy słoiki z kawiorem na patelni, woda powinna sięgać do ramion słoików, a po ugotowaniu sterylizujemy słoiki z kawiorem przez piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 24:
Po sterylizacji ostrożnie wyjmujemy słoiki z patelni i szczelnie zamykamy je pokrywkami, a następnie pokrywamy je kocem lub ciepłym kocem, aż całkowicie ostygną.
Krok 25:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
prawdziwy kawior z bakłażana na zimę. Cóż, bardzo prosty przepis na konserwację i przygotowanie sałatki na zimę! Pyszny kawior z bakłażana na długą zimę, smażony w porcjach! Prawdziwy, bardzo delikatny i niezwykle przydatny na nadchodzącą zimę – soczysty kawior smażony na małe kawałki. Nienagannym dodatkiem do każdego dania jest kawior warzywny z bakłażana. Pikantne i witaminowe bakłażany są idealne, według wielu smakoszy. Dzielę się sekretem i mówię Ci, jak prawidłowo ugotować idealny kawior z bezcennych bakłażanów! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g