kaczka grill na rożnie

bardzo nietypowe, niestandardowe, ciekawe, kolorowe. Przepis jest interesujący dla miłośników gotowania mięsa na grillu, grillu i rożnie. Będzie przydatny dla tych, którzy chcą ugotować coś niezwykłego dla firmy lub rodziny.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 12 g
tłuszcze 65 % 28 g
węglowodany 7 % 3 g
315 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 16 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed ugotowaniem kaczki na rożnie należy ją marynować. Aby to zrobić, usuń pestki z moreli, przenieś owoce do blendera.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj do blendera również liście rozmarynu, sól i pieprz czarny mielony, cukier, wszystko posiekaj

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Strzykawką do mięsa przebij skórę kaczki w wielu miejscach na całej powierzchni tuszy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze posmaruj ptaka marynatą i pozostaw w lodówce na co najmniej cztery godziny, w najlepszym razie dwanaście lub więcej

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po umieszczeniu kaczki na szpikulcu owinąć skrzydła folią, ponieważ szybko się przypalą

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Formuj węgle, przygotuj węgiel na zapas

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy temperatura kaczki osiągnie 65 stopni, zdejmij folię, aby zrumienić skrzydła

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Usmaż kaczkę na rożnie do siedemdziesięciu stopni, czyli do temperatury gotowego mięsa

gotowanie na rożnie jest jednym z najbardziej niezwykłych i interesujących. Szpikulec jednocześnie wykonuje takie czynności na mięsie, zarówno duszenie, jak i duszenie, a jednocześnie smaży produkt. W rzeczywistości, ze względu na fakt, że rożen jest stale obracany, każde mięso "kąpie się" powoli w tłuszczu. Który nie spływa na węgle, ale biegnie wzdłuż produktu w kierunku przeciwnym do kierunku obrotów rożna. Nawiasem mówiąc, wygodniej jest używać rożna elektrycznego. Ponieważ pozwoli Ci to robić swoje podczas gotowania. A nie stać przy nim i kręcić ręką rączką. Co więcej, z reguły ten, kto gotuje, obserwuje węgle. To bardzo niewygodne. Rożen, jak sądzę, jest najstarszym sposobem gotowania mięsa na ogniu. Teraz stał się po prostu bardziej kulturalny i kolorowy. Gotowanie potraw zajmuje dużo czasu, ponieważ duże kawałki mięsa są zwykle smażone na rożnie i muszą być smażone. Tak, aby zewnętrzna część nie została spalona. Zgodnie z tym przepisem można ugotować dowolne mięso. A morelę i rozmaryn można doskonale zastąpić według własnego uznania. Na przykład bazylia i śliwka. Ze względu na długie gotowanie konieczne jest zaopatrzenie się w pędzel do gotowania, aby posmarować mięso, jeśli wyschnie. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy