skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed ugotowaniem kaczki na rożnie należy ją marynować. Aby to zrobić, usuń pestki z moreli, przenieś owoce do blendera.
Krok 2:
Dodaj do blendera również liście rozmarynu, sól i pieprz czarny mielony, cukier, wszystko posiekaj
Krok 3:
Strzykawką do mięsa przebij skórę kaczki w wielu miejscach na całej powierzchni tuszy.
Krok 4:
Dobrze posmaruj ptaka marynatą i pozostaw w lodówce na co najmniej cztery godziny, w najlepszym razie dwanaście lub więcej
Krok 5:
Po umieszczeniu kaczki na szpikulcu owinąć skrzydła folią, ponieważ szybko się przypalą
Krok 6:
Formuj węgle, przygotuj węgiel na zapas
Krok 7:
Gdy temperatura kaczki osiągnie 65 stopni, zdejmij folię, aby zrumienić skrzydła
Krok 8:
Usmaż kaczkę na rożnie do siedemdziesięciu stopni, czyli do temperatury gotowego mięsa
gotowanie na rożnie jest jednym z najbardziej niezwykłych i interesujących. Szpikulec jednocześnie wykonuje takie czynności na mięsie, zarówno duszenie, jak i duszenie, a jednocześnie smaży produkt. W rzeczywistości, ze względu na fakt, że rożen jest stale obracany, każde mięso "kąpie się" powoli w tłuszczu. Który nie spływa na węgle, ale biegnie wzdłuż produktu w kierunku przeciwnym do kierunku obrotów rożna. Nawiasem mówiąc, wygodniej jest używać rożna elektrycznego. Ponieważ pozwoli Ci to robić swoje podczas gotowania. A nie stać przy nim i kręcić ręką rączką. Co więcej, z reguły ten, kto gotuje, obserwuje węgle. To bardzo niewygodne. Rożen, jak sądzę, jest najstarszym sposobem gotowania mięsa na ogniu. Teraz stał się po prostu bardziej kulturalny i kolorowy. Gotowanie potraw zajmuje dużo czasu, ponieważ duże kawałki mięsa są zwykle smażone na rożnie i muszą być smażone. Tak, aby zewnętrzna część nie została spalona. Zgodnie z tym przepisem można ugotować dowolne mięso. A morelę i rozmaryn można doskonale zastąpić według własnego uznania. Na przykład bazylia i śliwka. Ze względu na długie gotowanie konieczne jest zaopatrzenie się w pędzel do gotowania, aby posmarować mięso, jeśli wyschnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g