skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie karmelizowanych jabłek zaczyna się od przygotowania jabłek. Musisz je umyć, obrać, pokroić na osiem plasterków, usunąć rdzeń.
rozpuść śliwkę.olej na patelni i smażyć jabłka na złoty kolor. Jabłka staną się lekko miękkie.
teraz dodaj cukier i kontynuuj smażenie, aby wszystkie plasterki karmelizowały się, pokryte karmelem cukrowym. Konieczne jest delikatne mieszanie, aby nie uszkodzić całych plasterków (jeśli robisz karmelizowane jabłka na osobny deser; jeśli jako nadzienie do ciasta, to nie ma to znaczenia). Upewnij się, że nic się nie pali. Gdy jabłka są pokryte warstwą karmelu, usuń je z patelni i ostudź.
dalej działamy w razie potrzeby. Jeśli przygotowujemy deser, pięknie układamy jabłka na talerzu (można to zrobić przez foremkę do ciastek lub pierścień do formowania). Następnie wlej jabłka pozostałym karmelem na patelni. Udekoruj danie, jak chcesz. Możesz ułożyć liść mięty.
takie karmelizowane jabłka są również używane jako nadzienie do ciasta. Zamiast dżemu, dżemu lub dżemu weź je. To jest pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g