twarożek na herbatę w 15 minut

szybkie, smaczne i zdrowe śniadanie w 15 minut. Uwielbiam twaróg we wszystkich jego rodzajach. Dziś chcę zaoferować przepis na przygotowanie twarogu na herbatę w 15 minut na patelni. Miękkie, przewiewne, delikatne, chrupiące batony twarogowe odlatują ze stołu za jednym razem.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 12 g
tłuszcze 29 % 16 g
węglowodany 49 % 27 g
296 kcal
IG: 0 / 4 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki niezbędne do przygotowania batonów twarogowych. Twarożek i śmietana mogą mieć dowolną zawartość tłuszczu. Im grubszy jest twarożek i śmietana, tym gęstsze są batony.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj twaróg, śmietanę, jajko, cukier, cukier waniliowy i sól w misce. Wszystkie składniki do przygotowania tego przysmaku lepiej wymieszać widelcem, a nie mikserem, dzięki czemu okazuje się znacznie smaczniejszy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy twarogowej i zagnieść ciasto, które nie przylega do rąk. W zależności od jakości mąki może być potrzebna większa lub mniejsza niż ilość wskazana w składnikach. Z gotowego ciasta, rękami zwilżonymi wodą, formujemy batony.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i wyślij batony twarogowe, smażąc je z obu stron na złoty kolor. Gotowy przysmak z twarogu układamy na ręcznikach papierowych lub serwetkach, aby wchłonął nadmiar tłuszczu i przenosimy na naczynie, na którym będziemy go podawać. Posyp cukrem lub cukrem pudrem na wierzchu i podawaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bardzo smaczne z mlekiem, kawą, herbatą, moje domowe są zjadane ze śmietaną. Przysmak jest przygotowywany bardzo szybko, nadaje się na pełne śniadanie. Przysmak z twarogu na herbatę jest gotowy w 15 minut! Smacznego!

do przygotowywania deserów i pieczenia bardzo często używam twarogu - pysznego i zdrowego produktu. Twaróg z mleka krowiego był używany od czasów starożytnych, ponieważ jest to przydatny i łatwo przyswajalny produkt, bogaty w białka i pierwiastki śladowe niezbędne do życia i zdrowia człowieka. Twaróg ma wysoką zawartość użytecznego białka mleka kazeiny, które jest dobrze wchłaniane przez organizm ludzki, dobrze go nasyca i bierze udział w tworzeniu i naprawie tkanek mięśniowych.Twaróg jest przydatny nie tylko dla dzieci, ale także dla osób starszych, ponieważ pomaga wzmocnić tkankę kostną, co jest bardzo ważne w tym wieku. Naprawdę mam nadzieję, że spodoba ci się ten prosty i szybki deser.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy